США знищили трьох ватажків ІДІЛ у Сирії

США знищили трьох ватажків ІДІЛ у Сирії

Укрінформ
США висадили з гелікоптера десант у Сирії, ліквідувавши постачальника зброї "ІДІЛ". 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters із посиланням на дані Збройних сил США.

“Під час рідкісної десантної операції США у контрольованому урядом селищі на північному сході Сирії, було вбито бойовика "ІДІЛ", який там переховувався”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що ціллю спецоперації був член "ІДІЛ" Раккан Вахід аль-Шамрі, “відомий сприянням контрабанді зброї та бойовиків”. Аль-Шамрі був убитий під час спецоперації, один із його помічників - поранений, а ще двоє - затримані. “США вже раніше проводили спецоперації на території Сирії проти членів "ІДІЛ", але ця операція була першою, здійсненою у зоні, контрольованій силами, прихильними президентові Башару аль-Асаду”, - наголошує Reuters. 

Читайте також: Військові в Іраку знищили шістьох бойовиків ІДІЛ

Згодом США завдали удар з дрона по іншій локації, ліквідувавши ще двох ватажків "ІДІЛ". “Американські бійці не загинули й не зазнали поранень під час операції, жоден цивільний не постраждав і техніка США не отримала пошкоджень”, - заявили у Центральному командуванні Збройних сил США.

Як повідомляв Укрінформ, у липні США ліквідували в Сирії ватажка "ІДІЛ". Лідер «Ісламської держави» в Сирії Махер аль-Агаль, що входив до п'ятірки ватажків угруповання бойовиків, був знищений у результаті удару безпілотника на північному заході Сирії, а його близький соратник тяжко поранений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-