Рютте задоволений зустріччю Європейської політичної спільноти у Празі

Рютте задоволений зустріччю Європейської політичної спільноти у Празі

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте позитивно оцінює першу зустріч Європейської політичної спільноти.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Це була справді хороша зустріч”, - сказав Рютте і додав, що “головний меседж для росії полягає в тому, що ми тут єдині”.

Він також висловив сподівання, що путін зрозуміє, що на його боці лише білорусь і “що вся Європа єдина в цій боротьбі”. Також Рютте сподівається, що зустріч призведе до спільної боротьби з енергетичною кризою.

“Ми встановили, що наша спільна мета полягає в тому, щоб ці ціни на газ знизилися. Якщо ми продовжимо говорити в ЄС про заходи для досягнення цього, це те, чого ми повинні досягти”, - зазначив прем’єр Нідерландів.

Читайте також: Європейська політична спільнота має допомогти Україні встояти проти агресії рф - Санду

Як повідомляв Укрінформ, 6-7 жовтня у Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС.

Другий день саміту, власне, засідання Європейської Ради, будуть присвячені розгляду усього комплексу питань, що пов’язані із російською агресією проти України, включаючи продовження підтримки України у її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-