Друга зустріч Європейської політичної спільноти пройде у Молдові

Друга зустріч Європейської політичної спільноти пройде у Молдові

Укрінформ
Перший саміт Європейської політичної спільноти показав користь від цього формату, наступні зустрічі якого пройдуть в Молдові, Іспанії та Великій Британії.

Про це заявив прем’єр-міністр Чеської Республіки Петр Фіала, підбиваючи підсумки першої зустрічі Європейської політичної спільноти, яка пройшла у четвер у столиці головуючої в Раді ЄС Чехії.

За словами політика, спільним завданням було створити неформальну платформу, на якій можна буде співпрацювати, обмінюватися ідеями та знаходити рішення з метою повернення миру та процвітання в Європу, створити простір неформального обміну.

«Я думаю, нам це вдалося. Європейська політична спільнота – корисний формат», - заявив Фіала, анонсувавши наступні зустрічі в Кишиневі, Іспанії та Великій Британії.

Читайте також: Європейська спільнота має стати об’єднанням миротворців - Зеленський

Він зауважив, що Європейська політична спільнота не буде підмінювати формати кооперації в Європі.

Жодних формальних документів за результатами зустрічі не було ухвалено, цього й не планувалося.

Мир, стабільність, міграція, енергетична безпека та економіка – теми, які було обговорено під час зустрічі.

Читайте також: Європейська спільнота має посилити діалог між країнами континенту - Єлисейський палац

«Зустріч відбулася у критичний для майбутнього Європейського континенту момент: російська агресія проти України є викликам для спільної безпеки та стабільності, торкається всіх країн», - зазначив чеський прем’єр. Він також зауважив, що одною з тем було питання необхідності позбавитися залежності від країн, «які потім нас починають шантажувати, як це зробила росія».

У зустрічі взяли участь лідери 27 країн Євросоюзу, України, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Албанії, Боснії та Герцеговини, Великої Британії, Ісландії, Косово, Ліхтенштейна, Норвегії, Північної Македонії, Сербії, Туреччини, Чорногорії та Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-