Пентагон не бачить ознак, що путін вирішив застосувати ядерну зброю

Пентагон не бачить ознак, що путін вирішив застосувати ядерну зброю

Укрінформ
Міністерство оборони США не отримувало інформації, яка вказувала б на те, що кремлівський лідер вирішив піти далі своїх погроз щодо застосування ядерної зброї у війні з Україною.

Таку оцінку висловив у четвер під час брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не маємо жодної інформації, яка змусила б нас змінити нашу позицію стратегічного стримування, і ми не маємо оцінок, що президент путін ухвалив рішення про застосування ядерної зброї»,- зауважив Райдер.

Представник Пентагону в цьому зв’язку нагадав, що представники адміністрації США, в тому числі міністр оборони Остін, а також міжнародні партнери називали «безрозсудними та безвідповідальними» ядерні погрози росії.

Читайте також: США не обговорюють із Польщею розміщення ядерної зброї – Держдеп

Він підкреслив, що Сполучені Штати й союзники сприймають ядерні загрози серйозно та продовжують моніторити розвиток ситуації.

Водночас речник Пентагону підкреслив, що увага «США продовжує зосереджуватися на підтримці України в її боротьбі проти російської агресії».

Читайте також: США не бачать сигналів підготовки рф до застосування ядерної зброї – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що ядерний шантаж росії є однією зі спроб путіна залякати інші країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-