Ердоган сподівається на переговори між Україною і росією

Ердоган сподівається на переговори між Україною і росією

Укрінформ
Туреччина докладає великих зусиль для досягнення позитивних результатів у завершенні війни в Україні та сподівається на майбутні переговори між Україною та росією.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Ердоган, відповідаючи на запитання кореспондентки Укрінформу.

«З просуванням, з прогресом, якого ми досягли, дуже скоро з’явиться чудовий результат», - переконаний Ердоган.

За його словами, Туреччина є єдиною державою, яка говорить з обома сторонами, що воюють. «Я можу абсолютно спокійно говорити з обома країнами, з обома лідерами, ми ведемо дискусії з Президентом Зеленським і з президентом путіним», - зазначив Ердоган, додавши, що у п’ятницю знову телефонуватиме путіну.

Читайте також: Зеленський подякував Ердогану за позицію щодо невизнання псевдореферендумів

Президент Туреччини зазначив, що завдяки такій комунікації з обома сторонами, зокрема, чорноморським шляхом було експортовано понад 6 млн тонн українського зерна.

Ердоган також наголосив на ролі своєї країни у звільненні понад 200 бійців батальйону «Азов», п’ятеро з яких, командири, перебувають наразі в Туреччині, віднедавна - разом із близькими. В’язні війни були дуже важливою темою, так само як питання експорту зерна, але також добрив, додав політик. «Жодна інша держава у світі не зробила того, що ми зробили в цьому сенсі», - підкреслив він.

Запитання Укрінформу стосувалося того, чи не вважає турецький лідер передумовою мирних переговорів Києва з москвою виведення російських військ з території України. Прямої відповіді на це кореспондентка не отримала. Натомість Ердоган переконаний, що справа дійде до переговорів двох лідерів.

Читайте також: Туреччина виступає за скасування права вето у Радбезі ООН

"За справедливого миру не буде тих, хто програв… Поганий мир кращий за війну", - заявив Ердоган. Водночас він дорікнув деяким європейським лідерам, які нібито «ескалюють ситуацію».

Як повідомлялося, президент Туреччини взяв участь у першому саміту Європейської політичної спільноти, який пройшов 6 жовтня у Празі.

Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-