Держдеп - про привласнення росією ЗАЕС: виданий путіним шмат паперу нічого не змінює

Держдеп - про привласнення росією ЗАЕС: виданий путіним шмат паперу нічого не змінює

Укрінформ
Сполучені Штати не визнають жодних указів путіна та заяв кремлівського керівництва про привласнення росією Запорізької атомної електростанції.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Запоріжжя – це Україна, атомна електростанція (Запорізька АЕС – ред.) належить Україні, електроенергія, яку вона виробляє, по праву, належить Україні», - зауважив офіційний представник Держдепу на прохання прокоментувати указ путіна про передачу окупованої ЗАЕС у федеральну власність росії.

Пател підкреслив, що путін «не має абсолютно жодних повноважень присвоювати АЕС в іншій країні». Тож, продовжив представник адміністрації США, «шмат паперу, виданий ним (путіним – ред.) або його урядом, звісно, також нічого не змінює».

Читайте також: Євросоюз засудив «указ» путіна про привласнення Запорізької АЕС

Як повідомлялося, російські війська захопили територію ЗАЕС у березні. 5 жовтня кремль офіційно проголосив, що електростанція тепер начебто належить росії.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час візиту до Києва в четвер заявив, що тимчасово захоплена росією ЗАЕС в Енергодарі залишається українським підприємством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-