У лісі на Харківщині росіяни викопали катувальну яму – знайшли тіла вбитих

У лісі на Харківщині росіяни викопали катувальну яму – знайшли тіла вбитих

Фото, відео
Укрінформ
На Харківщині, на території бази відпочинку біля селища Борова Ізюмського району, загарбники викопали катувальну яму, в ній правоохоронці знайшли тіла вбитих.

Про це повідомив у Фейсбуці начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов, передає Укрінформ.

«Під час огляду деокупованих територій слідчими біля смт Борова на базі «Світло Шахтаря» знайдений «штаб» військовослужбовців рф, де вони викопали катувальну яму, в ній же залишали вбитих», - повідомив Болвінов.

За його словами, про «штаб» і катувальну яму розповіла жителька Борової, онука котрої загарбники викрали 9 вересня.

«Саме в цій ямі росіяни катували Авдєєва Сергія, колишнього учасника АТО. Його тіло бабуся знайшла самостійно, після того як військовослужбовці рф залишили територію бази.

За словами батька вбитого хлопця, на тілі було багато різаних ран та 15 вогнепальних поранень. Родичі Сергія перепоховали тіло», - повідомив Болвінов.

Правоохоронці знайшли в ямі й інших жертв.

Читайте також: На Харківщині виявили вже 22 катівні, влаштовані росіянами

«Слідчими та прокурорами на місці встановлено, що в цій ямі знаходяться ще два тіла - вони скуті між собою кайданками, обидва в цивільному одязі. Двом чоловікам приблизно 30-40 років, прикуті лівою рукою до правої ноги. У трупів виявлені вогнепальні поранення на черепі та скроні. Слідство триває», - зазначив Болвінов.

Як повідомляв Укрінформ, про те, що загарбники, ймовірно, викопали в лісі на території Борівщини ями для утримання людей, Борівська селищна рада повідомила 31 серпня. Тоді ця інформація ще не була перевірена. Влада зазначила, що на тому ж місці під час окупації Борівщини у 1942-1943 роках нацисти розстрілювали людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-