Майже всі країни НАТО та ЄС приєдналися до підготовки українських військових – Резніков

Майже всі країни НАТО та ЄС приєдналися до підготовки українських військових – Резніков

Укрінформ
Практично всі країни НАТО та ЄС приєдналися до навчальних програм із підготовки українських військовослужбовців.

Як повідомляє у Фейсбуці Міністерство оборони, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков на онлайн-конференції видання Forbes «Без рожевих окулярів. Бізнес і держава під час війни», передає Укрінформ.

«Тобто практично весь блок країн НАТО і ЄС та ті, які навіть не входять поки що до НАТО, як Швеція та Фінляндія, — всі приєдналися до навчальних програм», — сказав Резніков.

За його словами, окрім відомої британської програми, у рамках домовленостей, досягнутих на Копенгагенській донорській конференції, до навчання українських воїнів долучилися Норвегія, Данія, Швеція, Литва, Латвія, Естонія, Польща, Словаччина, Чехія. Крім того, про приєднання до цих ініціатив під час нещодавнього візиту заявила міністр оборони Німеччини.

Резніков також додав, що для українських артилеристів та операторів ССО країни-партнери організували спеціальні фахові програми.

Він нагадав, що тільки британська програма передбачає навчання 30 тис. українських військовослужбовців, з яких перші 10 тис. уже завершують відповідну підготовку.

«Наші британські партнери не просто їх навчають усіх азів на полігоні, включно з тактичною медициною, наші військові повертатимуться звідти одягнені, із системами захисту: шолом, бронежилет, аптечка тощо — усе, крім стрілецької зброї, бо зброю ми дамо», — зазначив міністр оборони.

Читайте також: Оголошена «могилізація» призведе до зміни нинішнього режиму в рф – Резніков

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю Forbes-Україна запевнив, що Збройні сили України забезпечені всім необхідним до зими.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-