США на 100% з Україною – Кондратюк зустрілася з американським парламентарієм

США на 100% з Україною – Кондратюк зустрілася з американським парламентарієм

Укрінформ
Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк зустрілася з керівником комітету Палати представників США із закордонних справ Грегорі Міксом на полях саміту спікерів парламентів країн G20.

Про це вона повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Кондратюк подякувала США за лідерство у відстоюванні незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, а також за військову та економічну підтримку, запровадження санкцій проти російської федерації. "Надзвичайно високо цінуємо ухвалення та вступ в дію історичного закону про лендліз для України", – додала віцеспікер українського парламенту.

За її словами, американський політик запевнив, що США і надалі підтримуватимуть Україну та шукатимуть додаткові ресурси, аби держава перемогла у цій війні.

Вона додала, що голова комітету Палати представників США із закордонних справ наголосив, що питання України буде одним із ключових під час його виступу на сесії саміту.

"Маємо спільну точку зору, що усьому демократичному і прогресивному світу треба говорити одним голосом – боротися за мир і гарантії безпеки для України, виступати проти російської агресії та пропаганди кремля", – зауважила Кондратюк.

Вона зацитувала Мікса: "Демократичні уряди мають стояти разом у цій боротьбі. Ми на 100% з Україною та українським народом".

Водночас віцеспікер поінформувала, що під час зустрічі було скоординовано подальші зусилля української та американської парламентської дипломатії. "Маємо спільно переконувати ті країни, які сумніваються, або досі зберігають нейтралітет у необхідності підтримувати проукраїнську позицію в ООН та міжнародних організаціях. А це означає спільно відстоювати і захищати принципи міжнародного права, які грубо порушуються рф", – резюмувала Кондратюк.

Читайте також: Кондратюк запросила країни G19 на Перший Парламентський саміт Кримської Платформи - без росії

Як повідомлялося, заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк очолює делегацію ВР під час участі у восьмому Саміті голів парламентів G20, який відбудеться 6-7 жовтня в Джакарті (Республіка Індонезія).

Фото: Кондратюк/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-