ЗСУ відбили атаки росіян біля десяти населених пунктів

ЗСУ відбили атаки росіян біля десяти населених пунктів

Дані Генштабу
Укрінформ
Підрозділи Сил оборони України за минулу добу відбили атаки російських військ у районах Соледара, Бахмутського, Яковлівки, Одрадівки, Зайцевого, Бахмута, Красногорівки, Побєди, Водяного та Любомирівки.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 6 жовтня війська російської федерації намагаються утримати тимчасово захоплені території України, зосереджуючи зусилля на спробах зриву активних дій Сил оборони на окремих напрямках та не припиняючи ведення наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

На окремих напрямках ворог здійснює перегруповування своїх підрозділів й інженерне обладнання оборони. Також обстрілює позиції українських військ уздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку.

Водночас загарбники продовжують завдавати ударів по цивільній інфраструктурі й мирних житлових кварталах, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Загроза авіаційних і ракетних ударів залишається на всій території України.

Читайте також: ЗСУ на Запорізькому напрямку змусили ворога відмовитись від наступу - Генштаб

Цієї доби російські війська завдали шість ракетних та сім авіаційних ударів, здійснили понад 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Від ворожих обстрілів постраждали об’єкти й цивільне населення понад 25 населених пунктів, зокрема Запоріжжя, Шепетівки, Сіверська, Білогорівки, Ольгівського та Гоптівки.

На Волинському та Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. На інших напрямках противник здійснював обстріли.

Зокрема, на Сіверському напрямку війська рф обстріляли зі ствольної артилерії райони Сеньківки, Ясної Поляни й Блешні Чернігівської області та Середини Буди, Кияниці й Фотовижа Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог бив з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Удів, Стрілечої, Нескучного, Гатища та Вільхуватки.

На Краматорському напрямку із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії загарбники завдавали ударів по районах Спірного, Білогорівки, Сіверська й Верхньокам’янського. На Бахмутському напрямку війська рф били з артилерії різних типів по районах Соледара, Бахмута, Яковлівки, Курдюмівки, Нью-Йорка та Зайцевого.

Читайте також: Генштаб ЗСУ назвав «гарячі точки» фронту

На Авдіївському напрямку росіяни обстріляли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Авдіївки, Кам’янки, Красногорівки, Первомайського, Парасковіївки, Пісків і Новомихайлівки

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках наступальних дій противник не проводив. Від ворожих обстрілів постраждала інфраструктура понад 20 населених пунктів, зокрема Новоукраїнки, Времівки, Полтавки й Новополя.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів поблизу лінії зіткнення, серед них — Правдине, Мирне, Киселівка, Кобзарці та Велике Артакове.

Встановлено, що оголошена російським військово-політичним керівництвом часткова мобілізація фактично “поглинає” невеликі населені пункти віддалених регіонів рф. Призов відбувається методом облав, практично все чоловіче населення призовного віку силоміць доставляють у військові комісаріати.

Читайте також: Від початку війни з білоруських арсеналів відправили майже 250 вагонів «допомоги» загарбникам

"Разом з тим, у москві, й на половину не виконано план відмобілізування, який складає по районах менш як 0,2 відсотка населення", — зауважили в Генштабі.

Зазначається, що російські військові продовжують використовувати в Україні тактику випаленої землі. Так, під час чергового хаотичного відступу ворог здійснив підрив дамби, що спричинило підтоплення населеного пункту Райгородок.

Тим часом у місті Кадіївка Луганської області відбувається масове знищення архівів і копій документів, особливо тих, що містять історію окупації. У Сватовому вже заміновані основні інфраструктурні об’єкти, будівлі й території.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по позиціях російських військ 11 ударів. Підтверджене ураження одного опорного пункту, п'яти районів зосередження озброєння та військової техніки, а також п'яти зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони збили п'ять ворожих безпілотників, зокрема два Shahed-136 й один Mohajer-6.

Ракетні війська та артилерія Сил оборони України за поточну добу уразили 19 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та шість засобів артилерії.

Читайте також: У Донецькому та Південнобузькому районах за тиждень кількість військ рф зросла до 127 БТГ

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 6 жовтня ліквідували вже близько 61 тисячі 330 російських військових, також знищили 2449 танків, 5064 бойові броньовані машини, 1424 артилерійські системи та іншу техніку загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-