росія залякує і шантажує, щоб світ перестав допомагати Україні – Президент

росія залякує і шантажує, щоб світ перестав допомагати Україні – Президент

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що росія використовує все, від продовольчої кризи до радіаційного шантажу, від дестабілізації енергоринків до ядерного шантажу, щоб залякати народи.

Про це він сказав у виступі перед учасниками саміту Європейської політичної спільноти, що відбувається у Празі, Чехія.

росія залякує, шантажує, щоб світ перестав допомагати тим, кого вона вбиває. Вона використовує все — від продовольчої кризи до радіаційного шантажу, від дестабілізації енергоринків до ядерного шантажу”, - зазначив Зеленський.

Він зазначив, що вона все це використовує для того, “щоб зламати єдність союзників і партнерів, щоб залякати народи, щоб змусити мільйони людей боятися і на основі цього страху поступатися”.

Зеленський уточнив, що росія хоче змусити в першу чергу поступатися цінностями свободи, демократії і права народів жити вільно.

Читайте также: Зеленський - на саміті у Празі: Треба реалізувати українську формулу миру

“росія намагається зафіксувати кожну небезпеку і кожен прояв нестабільності, які вже створила. Ось саме для цього їй те, що вона називає переговорами. Ось саме так вона сприймає будь-які угоди”, - наголосив Зеленський.

За його словами, росія хоче перемалювати кордони, щоб знову розділити світ на зони впливу, знищивши наш спільний простір співпраці й розвитку.

“росія корумпує, корумпує мільярдами, які заробляє на торгівлі енергоресурсами. Це російська формула війни — вбивати, залякувати, фіксувати загрози вільним державам і їхні втрати, руйнувати кордони і корумпувати. І кожен із цих елементів антиєвропейський. Всі вони направлені проти Європи”, - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Якщо росія вирішить застосувати ядерну зброю, потрібен превентивний удар – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до діалогу з російською федерацією, але - з іншим її лідером.

4 жовтня 2022 року Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони «Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-