Для атомників, які перебувають в окупації, запустили кол-центр

Для атомників, які перебувають в окупації, запустили кол-центр

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" запускає кол-центр для консультативної допомоги працівникам компанії, які опинилися на тимчасово окупованій росією території. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Енергоатом у Фейсбуці.

"У зв’язку з тимчасовою окупацією російськими загарбниками м. Енергодар та ВП «Запорізька АЕС» та задля оперативного реагування на звернення працівників ДП «НАЕК «Енергоатом», які опинились на тимчасово окупованих територіях або виїхали з них, компанія запускає в роботу call-центр консультативної допомоги", - йдеться у повідомленні.

Звернутися до кол-центру можна за номерами (044) 206-97-03, (050) 364-97-59. Крім того, всі, хто потребує консультацій, можуть залишити повідомлення в усіх месенджерах за вищезазначеним номером мобільного телефону або надсилати питання на електронну пошту supportznpp@direcy.atom.gov.ua.

Зазначається, що оператори кол-центру зможуть надати консультацію щодо отримання матеріальної допомоги особами, які виїхали з окупованих територій; отримання прихистку або зміни місця тимчасового перебування; отримання допомоги у вирішенні соціально-побутових питань; можливого працевлаштування; виконання фінансових зобов’язань тощо.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко звернувся до Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон, профільних міністрів держав G7 з листами, в яких закликає до рішучих дій стосовно ядерної промисловості рф через її наміри “юридично закріпити” окупацію ЗАЕС.

путін 5 жовтня підписав указ, в якому доручив уряду рф «прийняти у федеральну власність об'єкти використання атомної енергії» Запорізької АЕС.

Читайте також: Персонал ЗАЕС має працювати в спокійних умовах, без російських військових - Шмигаль

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. З цього часу загарбники розміщують на майданчику станції військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, викликаючи відключення енергоблоків та звинувачуючи у цьому ЗСУ.

З початку вересня на ЗАЕС на постійній основі перебувають два інспектори МАГАТЕ. Наразі електростанція не виробляє електроенергії, всі блоки переведені в режим "холодний зупин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-