Перша зустріч Європейської політичної спільноти є важливою для миру й стабільності — Мішель

Перша зустріч Європейської політичної спільноти є важливою для миру й стабільності — Мішель

Укрінформ
Вже перша зустріч Європейської політичної спільноти (ЄПС) дозволить країнам Європейського континенту уточнити механізми взаємодії для вирішення спільних проблем та викликів у сферах безпеки й стабільності, міграції, мобільності тощо.

Про це у Празі перед початком неформального саміту ЄС та першого засідання ЄПС у складі 44 країн сказав президент Європейської ради Шарль Мішель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це буде перша така зустріч, і вона надзвичайно важлива. У нас спільний континент та спільні виклики, тож маємо розглянути, як покращити співробітництво й координацію, привнести більше стабільності, безпеки й миру, а також вирішувати спільні проблеми, такі як міграція й мобільність», - сказав президент Євроради.

Він висловив оптимістичні очікування щодо результатів цієї першої зустрічі лідерів у рамках ЄПС.

«44 країни, які були запрошені, ухвалили рішення брати участь, і це є першим позитивним сигналом. Але сьогодні ми маємо заглибитися у змістовну частину та розглянути теми, які маємо вирішувати разом», - додав Мішель.

Читайте також: Європейська політична спільнота не буде альтернативою вступу в ЄС – Боррель

Як повідомлялося, 6-7 жовтня в Празі, столиці головуючої в ЄС Чеської Республіки, відбувається неформальний саміт ЄС, який у перший день роботи розгляне ініціативу створення Європейської політичної спільноти. Як очікується, в обговоренні візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Другий день саміту, власне, засідання Європейської ради, присвячено розгляду усього комплексу питань, пов’язаних із російською агресією проти України, включаючи продовження підтримки України в її боротьбі з російським вторгненням, шляхи подолання енергетичної кризи в ЄС та реагування на зростання цін на глобальному ринку енергії та продовольства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-