Промова путіна свідчить про його поразку та втрату зв'язку з реальністю – Боррель

Промова путіна свідчить про його поразку та втрату зв'язку з реальністю – Боррель

Укрінформ
Промова президента рф з приводу «приєднання» до росії захоплених українських територій свідчить, що путін перебуває у повній ізоляції та втратив зв'язок з реальністю.

Як повідомляє Укрінформ, про це у блозі на сайті Європейської служби зовнішніх дій написав високий представник ЄС Жозеп Боррель.

«З одного боку, все це виглядає знайомим, оскільки путін вдався до подібної процедури у 2014 році під час анексії Криму (неприкрите використання сили, насильницький «референдум», за якими йшла грандіозна церемонія з приводу «завершення справи»). З іншого, події минулого тижня сприймаються по-іншому. Путін зараз постав перед поразкою на полі бою, посиленням опозиції вдома та дедалі більшою ізоляцією за кордоном. Його промова та представлений ним стиль мислення були майже сюрреалістичним коктейлем дикунських погроз, конспірологічних думок, та фантазійних образ. Це дозволяє припускати, що цей чоловік є настільки ізольованим, що він потонув у почутті «жертви» та втратив дотик до реальності», – написав Боррель.

Високий представник ЄС зауважив, що вся «урочиста церемонія» у кремлі лише засвідчила абсолютно незаконну крадіжку територій. Всі чотири регіони України, які росія зробила спробу анексувати, були захоплені силою, після чого росія влаштувала там фейкові «референдуми» за участю мізерної кількості населення, при цьому людей примушували голосувати під загрозою зброї.

Боррель нагадав, що на цьому збіговиську путін заявив, що анексія 20% території України є «незворотною», перемішуючи таке твердження із погрозами використати ядерну зброю та згадками про «прецедент» використання США ядерної зброї в 1945 році у Хіросімі й Нагасакі. На це миттєво відреагував Президент України Володимир Зеленський, який підтвердив, що Україна продовжуватиме боротьбу за звільнення всіх тимчасово окупованих росією територій. Швидко й рішуче це незаконне рішення про анексію засудив генеральний секретар ООН, а вже наступного дня жодна країна не підтримала росію на Генеральній Асамблеї ООН – всі вони виступили із засудженням дій росії, за винятком Китаю, Індії, Бразилії й Габону, що очікувано «утрималися».

Читайте також: Рада закличе світ визнати злочином дії рф щодо «приєднання» територій України

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня у кремлі відбулася нелегітимна церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією росії територій Херсонської та Запорізької областей України, після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня. Міжнародне співтовариство визнало незаконність цього інсценованого «волевиявлення».

У середу, 5 жовтня, путін підписав закони з незаконним рішенням щодо «прийняття до складу росії» захоплених територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-