газпром відновив експорт газу до Італії через Австрію

газпром відновив експорт газу до Італії через Австрію

Укрінформ
російський газпром відновив у середу постачання газу до Італії через територію Австрії, яке раніше було призупинене через регулятивні зміни в Австрії. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Austria Presse Agentur.

"Австрійський оператор погодився підтвердити транспортні номінації ТОВ "газпром експорт", що дозволяє відновити постачання російського газу через Австрію", - процитувало АРА заяву російського газового монополіста.

Також австрійський мережевий оператор Gas Connect підтвердив, що наразі всі заявки можуть бути оброблені. "Як тільки виконуватимуться усі вимоги згідно з ринковими правилами, ми зможемо здійснювати транспортування газу. Gas Connect Austria надала всіляку підтримку, щоб знайти швидке рішення", - заявили в операторі.

Читайте також: Підрив «Північних потоків» здійснили російські диверсанти - експерт

Крім того, підтвердила відновлення постачання газу й італійська енергетична група Eni, де, щоправда, повідомили про отримання лише частини замовленого на середу газу.

російський газ надходить через Україну по трубопроводах до австрійського хабу Баумгартен на північ від Відня, а звідти – до Італії.

Читайте також: Baltic Pipe почав транспортувати газ до Польщі

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня російський газпром повідомив про припинення транзиту газу через Австрію до Італії, звинувативши у проблемі регулятивні зміни в Австрії та відмову австрійського оператора підтвердити транспортні номінації

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-