Біля Греції затонули два човни з мігрантами – 15 загиблих, десятки зникли безвісти

Біля Греції затонули два човни з мігрантами – 15 загиблих, десятки зникли безвісти

Укрінформ
Щонайменше 15 людей загинули і ще десятки вважаються зниклими безвісти після того, як два човни з мігрантами затонули у грецьких водах.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

Повідомляється, зокрема, що за даними берегової охорони Греції біля острова Лесбос було знайдено 15 тіл після того, як у його прибережних водах затонула шлюпка, на борту якої перебувало близько 40 людей. П'ятьох людей вдалося врятувати у воді, а ще трьох – на скелястому виступі поблизу місця затоплення.

Другу рятувальну операцію було розпочато за кілька сотень кілометрів на захід, поблизу острова Кітіра, де в середу ввечері затонув вітрильник із близько 100 мігрантами на борту. Офіційні особи заявили, що 30 людей було врятовано після того, як човен зіткнувся зі скелями біля порту села Діакофті на сході острова. Швидкість вітру в цьому районі досягала 70 км/год.

«Ми могли бачити, як човен розбивається об скелі, а люди піднімаються на ці скелі, щоб спробувати врятуватися. Усі жителі спустилися до гавані, щоб спробувати допомогти», - розповіла АР місцева жителька.

Зазначається, що в рамках рятувальної операції працівники пожежної служби спустили мотузки, щоб допомогти мігрантам піднятися на скелі на березі моря. Місцева влада повідомила, що у четвер також очікується прибуття військово-морських водолазів.

Читайте також: У США через ураган Ян загинули щонайменше 27 людей

Як повідомляв Укрінформ, біля берегів Греції неодноразово ставалися затоплення човнів з мігрантами з численними жертвами. Останній такий інцидент трапився у серпні в Егейському морі, де затонуло судно з мігрантами з країн Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-