Зеленський закликав країни Організації американських держав підтримувати Україну

Зеленський закликав країни Організації американських держав підтримувати Україну

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав країни Організації американських держав посилити підтримку України в ООН та на національних рівнях і поширювати правду про розв'язану росією війну.

Про це він заявив у зверненні до учасників сесії Генеральної асамблеї ОАД, яка триває в Лімі, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Я дякую тим із вас, хто вже потужно виступив на захист України й засудив російську війну проти нашої свободи та незалежності. Я дякую вашій Організації за призупинення дії російського статусу спостерігача. Однак ми потребуємо більшого заради миру й заради того, щоб російська армія пішла з усієї захопленої української землі. Тому я прошу вас підтримати нас на кількох рівнях", - сказав Зеленський.

Він, зокрема закликав ОАД підтримувати Україну на генасамблеях ООН у голосуваннях щодо засудження російських агресивних кроків.

За словами Президента, це необхідно, щоб ніхто у світі більше не міг розпочинати такі загарбницькі війни, як російська війна проти України, і щоб ніхто у світі не думав, що має право на злочинні анексії земель інших народів, як думає Росія.

Також глава держави відзначив важливість підтримки на національному рівні країн-учасників ОАД.

"Ми потребуємо принциповості від ваших держав. Не дозволяйте використовувати ваші економіки для того, щоб фінансувати злочинну війну та воєнні злочини. Не пов’язуйте себе з тими, хто неминуче буде засуджений міжнародною спільнотою", - закликав Зеленський.

Він розповів, що в деяких країнах – членах Організації домінує саме "російський погляд" на війну, наголосивши, що це брехливий погляд і що рф витрачає щороку мільярди доларів на свої пропагандистські медіа та різні проєкти, які створюють ілюзорне враження про неї.

Зеленський попросив держави-члени Організації поширювати правду про війну та жертви, спричинені російською агресією, щоб народи знали, яке зло росія принесла абсолютно мирному українському народу, що ніколи не починав жодних загарбницьких війн.

"Що більшою буде підтримка того, хто бореться за свободу й незалежність, то сильнішою буде свобода загалом у світі й то швидше ми пройдемо увесь шлях до звільнення нашої землі від російських окупантів", - додав Президент.

Читайте також: Зеленський сьогодні виступатиме на першому саміті Європейської політичної спільноти

Як відомо, Організація американських держав (ОАД) – міжнародна організація Західної півкулі, яка була створена 30 квітня 1948 року на IX Міжамериканській конференції у Боготі (Колумбія) на основі Панамериканського союзу.

ОАД об'єднує 35 держав: Антигуа і Барбуду, Аргентину, Багамські Острови, Барбадос, Беліз, Болівію, Бразилію, Венесуелу, Гаїті, Гайану, Гватемалу, Гондурас, Гренаду, Домініку, Домініканську Республіку, Еквадор, Канаду, Колумбію, Коста-Ріку, Мексику, Нікарагуа, Панаму, Парагвай, Перу, Сальвадор, Сент-Вінсент і Гренадіни, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Люсію, США, Суринам, Тринідад і Тобаго, Уругвай, Чилі і Ямайку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-