Ворог за добу обстріляв вісім областей України

Ворог за добу обстріляв вісім областей України

Укрінформ
Війська російської федерації упродовж минулої доби, 5 жовтня, здійснили обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 6 жовтня.

У Шепетівському районі Хмельницької області зранку було зафіксовано вибухи двох ракет, випущених країною-агресором з літаків, які перебували у повітряному просторі республіки білорусь. Одна ракета впала поряд з інфраструктурним об'єктом, руйнувань та пожеж немає. Інша ракета впала на пустирі.

За попередньою інформацією, внаслідок падіння ракети зафіксовані незначні пошкодження будинків. Загиблих та постраждалих немає. На місці працюють відповідні служби.

Вранці загарбники атакували Запоріжжя сімома ракетами. Цілями ворога стали житлові квартали в центрі міста. Серйозних руйнувань зазнали житлові будинки, під завалами перебувають люди. За попередньою інформацією, одна людина загинула, ще одна померла в машині швидкої допомоги. Під завалами будинків перебувають щонайменше п’ятеро людей. Багато людей урятували, серед них - трирічна дівчинка, дитину ушпиталено. Рятувальна операція триває.

Вночі російські війська атакували Одеську область безпілотниками-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва. Дев’ять дронів-камікадзе знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь».

Читайте також: росіяни мінують об’єкти інфраструктури в Енергодарі

Ворог усю ніч обстрілював із РСЗВ та важкої артилерії Нікопольський район Дніпропетровської області. Завдав удару по трьох громадах. У Нікополі пошкоджені майже 10 приватних будинків, підприємство і лінії електропередач. У Мирівській громаді пошкоджені кілька приватних будинків та господарських споруд. У Марганецькій громаді масштаби руйнувань уточнюються. За попередніми даними, без постраждалих.

російські війська вночі завдали кілька ударів про промислових об‘єктах Основ’янського району Харкова. За попередньою інформацією, росіяни застосували дрони-камікадзе. Виникли пожежі, є часткові руйнування нежитлових будівель. Постраждалих немає. По області загарбники обстрілювали Куп’янський та Вовчанський райони, а також населені пункти Богодухівського, Харківського районів: Уди, Ветеринарне, Стрілечу, Красне та інші.

За інформацією Обласного центру екстреної допомоги, протягом доби по області госпіталізували трьох чоловіків, які дістали поранення внаслідок обстрілів у Куп’янському районі.

У Луганській області звільнено шість населених пунктів. Авіація Сил оборони України завдала понад 15 ударів по ворогу. Підтверджено ураження 12 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 4 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, збили 9 ворожих БпЛА.

Ракетні війська і артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, 14 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, а також 8 інших важливих об’єктів ворога.

Відбиті атаки росіян в районах населених пунктів Виїмка, Соледар, Одрадівка, Бахмутське, Бахмут, Красногорівка, Майорськ та Новомихайлівка.

По позиціях наших бійців ворог завдав 14 артилерійських та мінометних обстрілів та наніс один авіаудар.

На Донеччині вночі загарбники обстрілювали м. Сіверськ та с. Парасковіївка Соледарської ТГ. Пошкоджені два приватні будинки, постраждалих немає. Приблизно о 5:00 розпочалися активні бойові дії в районі селищ Водяне, сіл Первомайське і Кам'янка. Зранку - артобстріл та танковий обстріл села Кам’янка Очеретинської ВА.

Внаслідок інтенсивного нічного обстрілу позицій та території Торецької громади магнієвими касетами відбулось займання будинку смт Курдюмівка, пошкоджено декілька приватних будинків. Зранку загарбники обстріляли с. Диліївка Костянтинівської громади. Пошкодження зазнали житлові будинки та лінія електропередач. На деокупованих територіях Святогірської та Лиманської громад розпочали видачу гуманітарної та матеріальної допомоги, виплату пенсій. Вчора цей процес організували у Святогірську, Яровій та Лимані. На Донеччині загинули 14 людей, троє дістали поранення.

Вночі ворог вчергове атакував безпілотниками-камікадзе Shahed-136 південь країни. Дев’ять дронів-камікадзе знищено силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь», з них сім - на Миколаївщині.

Вчора ввечері були обстріли околиць населеного пункту Березнегуватської громади. Зранку зафіксовано обстріли ще одного населеного пункту громади. Постраждалих немає. Інформація щодо пошкоджень уточнюється.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 61 330 росіян

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. ЗСУ звільнили від російських загарбників Нововоскресенське, Новогригорівку та Петропавлівку Бериславського району. Триває розмінування території Заградівки Кочубеївської ТГ. Звільнене село все ще обстрілюють російські війська з «Ураганів» та «Смерчів». Правоохоронці перевіряють усю територію, знешкоджують міни та розтяжки.

У Білозерській громаді через ворожі обстріли знищено майно та будівлі фермерського господарства, а також фруктові сади.

У телеграм-каналі так званого «міністерства освіти і науки Херсонської області» оприлюднено наказ щодо встановлення з 6 по 21 жовтня канікул у державних бюджетних закладах середньої загальної і середньої професійної освіти міста Херсона, Білозерського, Бериславського, Каховського, Снігурівського муніципальних округів, Новокаховського міського округу у зв’язку з тим, що почастішали обстріли, а також з метою збереження життя і здоров’я учасників навчально-виховного процесу.

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Чернігівській, Сумській, Київській та Житомирській областях.

Фото: Головне управління поліції у Донецькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-