Оперативна ситуація в Дніпропетровській області

Оперативна ситуація в Дніпропетровській області

Укрінформ
6 жовтня, 12:30 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація в Дніпропетровській області».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Микола Лукашук - голова Дніпропетровської обласної ради, заступник керівника ради оборони Дніпропетровської області (онлайн).

Формат заходу – офлайн (Зала 1) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали:

У Нікопольському районі внаслідок ворожих ударів зруйновано майже 1,5 тис. будинків

У Нікополі та районі внаслідок ворожих ударів зруйновано 356 багатоповерхових будинків і майже 1000 будинків приватного сектору. Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

"У Нікополі та районі фактично зруйновано 356 багатоповерхових будинків і 1000 будинків приватного сектору", - сказав він.

Лукашук додав, що ворог обстрілює Нікопольський район майже щодня. Обстріли ведуться виключно з території Енергодара.

"Б'ють із "Градів", іноді б'ють з важкої артилерії. Відстань від Енергодара до Нікополя до 7 км, невелика. Тобто це зона ураження майже з усієї зброї, яка є у ворога. Від гармат до ракетних систем і мінометів", - сказав він.

До війни в Нікополі мешкало 120 тисяч населення, місто було досить великим промисловим центром. Нині майже 80 тисяч людей звідти виїхало.

"Більшість людей, які мешкали в Нікополі і Марганці, виїжджають до Покрова. В Покрові зараз неможливо зняти квартиру чи будинок", - каже очільник облради.

Переселенці здебільшого їдуть до Кривого Рогу.

Щодо підготовки до опалювального сезону, то всі котельні перевірені. Але в районах, де ведуться постійні обстріли, прийнято рішення формувати запаси дров.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни всю ніч (проти 6 жовтня) били по Нікопольщині з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії. Під обстріл потрапили три громади - Нікопольська, Марганецька та Мирівська. Їх атакували п'ять разів. Попередньо, люди не постраждали.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-