Кулеба про домовленості щодо розблокування портів: Ми на дуже просунутій стадії

Кулеба про домовленості щодо розблокування портів: Ми на дуже просунутій стадії

Укрінформ
Переговори про відкриття коридорів для вивезення зерна з українських портів перебувають «на дуже просунутій стадії», але можуть зірватися в будь-який момент.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону, повідомляє Укрінформ.

«У дипломатії є таке правило: ніщо не погоджено, якщо все не погоджено. Все може зірватися в будь-який момент. Але дійсно, станом на зараз ми на дуже просунутій стадії і сподіваємося, що росія поведе себе відповідально і підпишеться під тими зобов’язаннями, які передбачені проєктом цієї», - сказав він.

Читайте також: Єрмак: Єдині перемовини, які відбуваються з рф, - про розблокування портів

Кулеба поінформував, що переговори складні і ведуться на дуже серйозній вертикалі Генсека ООН до технічних експертів, які відпрацьовують деталі.

«Є конкретне, чітке доручення Президента: всі деталі мають бути відпрацьовані таким чином, щоб усунути будь-яку загрозу для України з мора, і все це дуже складно», - зауважив глава МЗС.

Читайте також: Кулеба про розблокування портів: Не погодимося на жодне рішення, що залишить рф шанс для атаки

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня у Стамбулі відбулася зустріч військових делегацій Міністерств оборони Туреччини, України та росії, а також делегації ООН, на якій, зокрема, домовилися створити центр з вивезення зерна. Вчора міністр оборони Туреччини Хулусі Акар сказав про те, що цього тижня може відбутися нова зустріч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-