Європарламент підтримав надання Україні макрофінансової допомоги у €1 мільярд

Європарламент підтримав надання Україні макрофінансової допомоги у €1 мільярд

Укрінформ
Європарламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 1 млрд євро для забезпечення невідкладних бюджетних потреб.

Про це повідомляє пресслужба Мінфіну, передає Укрінформ.

"Сьогодні, 7 липня 2022 року, Європейський парламент проголосував за підтримку пропозиції Європейської комісії щодо надання Україні макрофінансової допомоги ЄС для забезпечення невідкладних бюджетних потреб у розмірі 1 млрд євро", - йдеться в повідомленні.

Зауважується, що таке рішення одного з ключових органів ЄС було ухвалено у безпрецедентно короткі строки. Відповідно до інституційних процедур в ЄС, згадана пропозиція Європейської Комісії має бути також підтримана Радою Європейського Союзу, після чого відповідне рішення набуде чинності. Кошти макрофінансової допомоги ЄС будуть спрямовані на фінансування першочергових бюджетних потреб та у цілому на забезпечення фінансової стабільності в Україні.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль висловив подяку Європарламенту за підтримку надання Україні 1 млрд євро макрофінансової допомоги.

Читайте також: ЄС готовий надати Україні €9 мільярдів макрофінансової допомоги — Мішель

"Вдячний президенту Європейського парламенту Роберті Мецолі і депутатам Європарламенту за швидке ухвалення макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро для фінансової стабільності України", – зазначив він у Твіттері.

"ЄС – наша сім'я. Ми вдячні за таку непохитну та сильну підтримку, яка допомагає нам протистояти агресії росії", – додав Шмигаль.

Як повідомлялося, 1 липня 2022 року Європейська комісія запропонувала нову операцію з макрофінансової допомоги для України у розмірі 1 млрд євро, як першу частину надзвичайного пакета макрофінансової допомоги у 9 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-