НКРЕКП затвердила план розвитку газосховищ до 2031 року

НКРЕКП затвердила план розвитку газосховищ до 2031 року

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕКП), затвердила План розвитку газосховищ на 2022 - 2031 роки, загальний обсяг фінансування якого сягає 14,4 млрд грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НАК «Нафтогаз України». 

Зазначається, що кошти інвестуватимуть за кількома основними напрямками, зокрема, у будівництво нових обʼєктів інфраструктури ПСГ - 8,2 млрд грн, а також у реконструкцію технологічного обладнання підземних газосховищ - 4,9 млрд грн.

Також частина грошей буде спрямована на низку капітальних витрат, необхідних для повноцінного функціонування газосховищ: закупівлю спеціальних транспортних засобів, машин та механізмів, придбання приладів, виробничого та телекомунікаційного обладнання.

Читайте також: Вітренко розповів, як впав добовий видобуток газу Україні з початку війни

«Такий підхід до розподілу інвестицій забезпечить розвиток мережі українських ПСГ, гарантує її безперебійну роботу при закачуванні, зберіганні та відборі газу, виконання усіх зобовʼязаннь перед замовниками послуг та, що важливо, безпечне проходження опалювальних сезонів у майбутні роки», - додали в Нафтогазі.

Як повідомлялось, НАК «Нафтогаз України» направить 8,5 млрд грн, які компанія отримала після рішення Кабміну про зменшення з 95% до 30% базового нормативу сплати дивідендів, на закупівлю газу для опалювального сезону 2022/2023 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-