Українські підприємці не хочуть повертатись до статусу-кво станом на 23 лютого - бізнес-омбудсмен

Українські підприємці не хочуть повертатись до статусу-кво станом на 23 лютого - бізнес-омбудсмен

Укрінформ
Бізнес не хоче повертатися до проблем, які існували в Україні станом на 23 лютого, необхідними є якісні зміни.

Про це у рамках форуму Українсько-польського підприємництва у Варшаві заявив бізнес-омбудсмен України Роман Ващук, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми не хочемо повертатися до статус-кво станом на 23 лютого з усіма проблемами, які хоча зараз здаються несерйозними, але були у бізнесу. Ми потребуємо якісних змін. Зараз, зібравши все найкраще з минулого, працюємо дивлячись на європейську перспективу кандидатства України в ЄС та ефективної відбудови чи будови наново разом з ЄС інфраструктури і можливостей бізнесу”, - зазначив Ващук.

За його словами, від початку війни офіс бізнес-омбудсмена в Україні перейшов у режим підтримки бізнесу у “кризових умовах” і тепер ведеться робота над тим, як повноцінно відновити свою роботу.

Читайте також: Уряд запускає проєкт грантової підтримки нових бізнесів «єРобота»

Він звернув увагу на позитивний практичний результат українсько-польської співпраці - відновлення страхування експортного фінансування для України.

“Я радий, що цього тижня було прийнято рішення саме про відновлення страхування, правда не на довоєнному, але на базовому рівні”, - зазначив Ващук.

Він додав, що інструменти як Української, так і Польської держави у підтримці бізнесу “мусять бути адаптовані до затяжної кризової ситуації”.

Читайте також: Бізнес виступає за зниження на час війни ренти на видобуток корисних копалин - УСПП

Як повідомлялося, польський уряд ухвалив рішення розширити можливості страхування ризиків у двосторонній торгівлі з Україною. Страхові гарантії надаватимуться державною Корпорацією страхування експортних кредитів (KUKE) Польщі. До кінця року вона зможе надавати кредитні ліміти на суму пів мільярда злотих (понад 110 млн дол.). Страхування покриватиме контракти на постачання продукції критичного імпорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-