Байден звернувся до нації з приводу масового вбивства дітей у школі в Техасі

Байден звернувся до нації з приводу масового вбивства дітей у школі в Техасі

Укрінформ
Президент США Джо Байден звернувся до Американської нації, назвавши масовою різаниною розстріл десятків дітей у початковій школі в Техасі, що сталася в вівторок.

Звернення транслювалося в прямому ефірі з Білого дому, передає Укрінформ.

«Коли я став президентом, я сподівався, що мені не доведеться робити цього знову», - розпочав своє звернення до американців президент США.

Таким чином він нагадав про подібний інцидент, який стався в 2012 році, коли віцепрезидент Байден був призначений на чолі реагування уряду на масову стрілянину в школі Сенді Кук у Ньютауні.

Читайте також: Стрілянина в молодшій школі США: є загиблі та багато поранених

Байден наголосив, що напад озброєного чоловіка в вівторок на початкову школу в містечку Увалді, є «черговою різаниною». За останніми даними, внаслідок застосування зброї 18-річним підлітком у школі загинула щонайменше 21 людина, в тому числі 18 дітей і троє дорослих.

За інформацією слідства, мотиви нападника невідомі. Перед тим, як приїхати до школи він вистрілив у свою бабусю, яку терміново доставили до лікарні повітряним шляхом. Після цього він на своєму пікапі дістався школи, де потрапив у ДТП, в’їхавши в канаву.

Звідти нападник попрямував до навчального закладу. Як встановили правоохоронці, він був одягнений у бронежилет, мав із собою пістолет, гвинтівку й рюкзак. Спроби охоронців не пустити його в будівлю не були успішними. Нападник увійшов усередину, де відкрив невибірковий вогонь у кількох класних кімнатах. Пізніше поліція затримала чоловіка.

Читайте також: У Каліфорнії на вечірці сталася стрілянина, є загиблий і поранені

У цьому зв’язку президент США Джо Байден під час звернення наголосив, що втрата дитини – це втрата шматочка душі. «Як нація, ми маємо спитати себе, коли, заради Бога, ми постанемо проти збройного лобі? Коли, заради Бога, ми зробимо те, що всі добре знаємо потрібно зробити?»- наголосив президент.

Зі зверненнями, які засуджують прагнення збройного лобі США зберегти майже безконтрольний продаж стрілецького приладдя в країні, виступили також колишні президенти Білл Клінтон і Барак Обама.

Читайте також: У Штатах сталася стрілянина у церкві: один загиблий, убивцю схопили парафіяни

Як повідомляв Укрінформ, Джо Байден ще на початку свого президентства назвав прояви насильства зі зброєю в Америці справжньою «епідемією», яка загрожує національній безпеці. У цьому зв’язку адміністрація США наполягає на застосовуванні кроків для обмеження вільного обігу зброї в країні. Водночас республіканці за підтримки збройного лобі країни виступають проти обмежень, посилаючись на право американців вільно володіти зброєю, закріплене Конституцією США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-