Чоловіків в ОРЛО залякують в'язницею за відмову йти на війну - розвідка

Чоловіків в ОРЛО залякують в'язницею за відмову йти на війну - розвідка

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Луганської області чоловіків залякують кримінальною відповідальністю за відмову воювати з Україною.

Як передає Укрінформ, про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє у Телеграмі.

«В перехопленій розмові двоє бойовиків «лнр» обговорюють систему «мобілізації», які застосовують в окупованій частині Луганської області. Чоловіків примушують складати присягу і відправляють на війну проти України. Тих, хто відмовляється, залякують кримінальною відповідальністю», - ідеться у повідомленні.

У розмові йдеться про те, що російське командування не відпускає чоловіків на ротацію, оскільки розуміє, що більшість одразу ж втече: «Нас сюди кинули й бояться, що якщо хоча б на тиждень додому у звільнення, тут з 450 залишиться людей 200, які будуть просто за гроші сидіти», - додають у ГУР.

Читайте також: Через втрати росіяни в ОРДЛО мобілізують людей із інвалідністю - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай поінформував, що 16-17 травня у тимчасово захоплених Луганську і Ровеньках відбулися стихійні акції протесту родичів осіб, які були примусово мобілізовані до лав «армії лнр» на війну з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-