У росії звільняють айтішників родом з України - ЗМІ

У росії звільняють айтішників родом з України - ЗМІ

Укрінформ
Російські IT-компанії почали звільняти або переводити на більш «низькі» посади фахівців українського походження, насамперед – співробітників, які мають доступ до критичної інфраструктури та даних.

Про це повідомляє РБК із посиланням на учасників ІТ-ринку, включаючи голову АНО "Інформаційна культура" Івана Бегтіна.

Випадки таких звільнень також обговорювали в кулуарах учасники Російського інтернет-форуму (проходив з 18 по 20 травня), переконався кореспондент РБК. За словами одного з учасників Форуму, українських ІТ-фахівців звільняють, "побоюючись диверсій".

За словами джерела видання на ринку кібербезпеки, служби внутрішньої безпеки в компаніях зараз «особливо уважно стежать за співробітниками, які самі чи їхні родичі є громадянами України», і рекомендують не працювати з такими фахівцями або «беруть їх на олівець». Насамперед це стосується співробітників, у кого є доступ до критичних для бізнесу даних та сегментів інфраструктури, повідомив співрозмовник.

Читайте також: Суд залишив вирок Навальному без змін – дев'ять років колонії суворого режиму

Подібні вимоги можуть виходити від державних замовників, з якими працюють айтішники, вважає голова АНО «Інформаційна культура» Іван Бегтін.

Водночас він визнає, що кількість українських IT-фахівців у росії відносно невелика, до того ж «більшість із них працювала на аутсорсі» або «працювали на офшорних програмістів після того, як ті почали активно перебиратися до України після 2014 року».

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл.

Читайте також: У росії оголосили іноагентами Каспарова і Ходорковського

ЗСУ, Національна гвардія, сили Територіальної оборони та весь український народ чинять ефективний спротив російським військам та завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-