Литва готова приймати поранених українських військових на лікування – Міноборони

Литва готова приймати поранених українських військових на лікування – Міноборони

Укрінформ
Литва готова прийняти українських поранених воїнів для реабілітації та лікування. Також надаватиметься й інша військова допомога Україні.

Про це заявив міністр оборони Арвідас Анушаускас, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт міноборони Литви.

«Найближчими тижнями Литва прийме на реабілітацію українських солдатів. Система охорони здоров'я Литви готова прийняти на лікування поранених військовослужбовців», – сказав Анушаускас.

За його словами, для цього буде залучено Військово-медичну службу ЗС Литви.

Читайте також: Глава МЗС Литви: Україна сама встановить умови війни та миру

Міністр також заявив про готовність організовувати різноманітні тренінги й курси для українських солдатів та продовжити надавати військову техніку.

«Також у відповідь на прохання України збільшити їхні можливості щодо розмінування, щоб звільнені від окупантів території знову стали безпечними для мирних жителів, Збройні сили Литви готові провести навчання саперів та забезпечити підготовлених спеціалістів індивідуальними засобами розмінування», – сказав Анушаускас.

Читайте також: Литва намагається створити коаліцію для розблокування Одеського порту

Ці заяви він зробив після дистанційної зустрічі міністрів оборони країн, які підтримують Україну в боротьбі з російським вторгненням. За словами Анушаускаса, кількість держав, які безпосередньо підтримують Україну, збільшилася ще на чотири – до 47 країн.

Читайте також: російські військові провели на Балтиці навчання з десантування

Координаційні зустрічі міністрів оборони країн, які надають допомогу Україні, організовують США. Наступна така зустріч, на якій обговорюватимуться та узгоджуватимуться плани підтримки, очікується 15 червня у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-