ЦПД зібрав чергову добірку останніх фейків російської пропаганди

ЦПД зібрав чергову добірку останніх фейків російської пропаганди

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони оприлюднив добірку фейків і дезінформацію, які кремлівська пропаганда спродукувала 24 травня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зокрема, дезінформацію є заява заступника голови радбезу російської федерації дмитра медведєва, який сказав: “Україна домовлятися зовсім не хоче. Про російський проєкт мирного договору там давно забули. Наче його й не було. Розрахунок лише на потік зброї та гроші від Західних країн”.

Читайте також: ЦПД викрив ще один фейк роспропаганди - про «скасування експортних санкцій»

Крім того, засоби масової інформації рф повідомили, що “Європарламент ухвалив рішення тимчасово скасувати квоти та мита на ввезення української продукції до країн ЄС. Метою цих заходів є підтримка української економіки в умовах війни з рф, проте насправді все інакше: зброя обмінюється на олію”. Однак це маніпуляція, попереджають у ЦПД.

Також дезінформацією є теза, яку продовжують поширювати ЗМІ рф, посилаючись на міністра оборони сергія шойгу: “рф продовжить “спецоперацію” до повного виконання завдань, попри санкції та допомогу Заходу Україні, а військові рф, на відміну від ЗСУ, не завдають ударів по цивільній інфраструктурі”.

Читайте також: Центр протидії дезінформації назвав основні теми російських фейків за тиждень

Як повідомляв Укрінформ, роспропаганда у соцмережах поширює фейк про начебто українське походження президента Польщі Анджея Дуди. У фейку стверджується, що Президент Польщі є онуком українського націоналіста та командира Української повстанської армії, який воював з поляками та брав участь у подіях на Волині в 1943 році, Михайла Дуди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-