Зеленський: Упродовж трьох місяців війни понад 15 тисяч українців отримали державні нагороди

Зеленський: Упродовж трьох місяців війни понад 15 тисяч українців отримали державні нагороди

Укрінформ
Упродовж трьох місяців повномасштабної російсько-української війни понад 15 тисяч українців відзначено державними нагородами, 115 – присвоєно звання Героя України, з яких 75 – посмертно.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє Укрінформ.

«Завершився вже третій місяць нашої оборони. Це великий термін. Термін, якого не передбачали провідні розвідки світу. Цього навіть не допускали наші вороги. І це те, що спонукає світ зовсім по-іншому дивитися на нашу землю, на Україну. Це три місяці воєнних злочинів російських окупантів. Три місяці їхніх ударів, руйнувань, блокади. І три місяці масових подвигів наших людей, які захищають свою землю, свою країну», - сказав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський: Українці вистояли не три дні - три місяці

Зеленський поінформував, що впродовж трьох місяців повномасштабної російсько-української війни 15 227 українців та українок відзначено державними нагородами. Серед них 12 550 – військовослужбовців Збройних сил України, 1 801 – воїн Нацгвардії, 205 – прикордонників, 182 – поліцейських, 167 – працівників Служби безпеки України, 138 – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, 99 – воїнів Головного управління розвідки, 38 – працівників Державної служби спеціального зв’язку, а ще працівники Управління державної охорони, Служби зовнішньої розвідки, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань та Служби судової охорони, які також зробили внесок в оборону України.

Окрім цього, він зауважив, що 115 українцям було присвоєно звання Героя України, з них 75 – посмертно.

Читайте також: Зеленський присвоїв звання Героя України льотчику Пархоменку - посмертно

Водночас Президент додав, що 1016 населених пунктів України вже деокуповано від російських загарбників.

«Кожна з таких цифр – це історія. Історія надзвичайної сміливості й самопожертви. Це героїчний захист Маріуполя. Це успіхи в битвах за Київ, за Чернігів, Суми й Харків. Це героїчна оборона на Донбасі. Це захист Одеси, Миколаєва та всього нашого півдня. Це протести та спротив у тих містах і тих громадах України, які нам ще належить звільнити. Маємо памʼятати завжди, що вистояли протягом цих трьох місяців завдяки десяткам тисяч подвигів усіх, хто захищає державу. І ціною десятків тисяч життів українок і українців, яких убили окупанти. Вічна памʼять усім, хто віддав своє життя за Україну!», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Ракетними ударами по Україні рф намагається компенсувати провали на фронті - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-