Ляшко закликав міжнародні фармацевтичні компанії вийти з ринку рф

Ляшко закликав міжнародні фармацевтичні компанії вийти з ринку рф

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав міжнародні фармацевтичні компанії до виходу з російського ринку.

Про це міністр сказав за підсумками зустрічі з гендиректором IFPMA Томасом Куені та гендиректором EFPIA Наталі Мол, яка відбулася в рамках 75-ої сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, повідомляє Укрінформ із посиланням на МОЗ.

«Фармацевтичні компанії, які продовжують в рф випускати та реалізовувати не життєво важливі ліки, повинні поставити питання своїй совісті, а не посилатися на гуманітарні принципи», - зазначив Ляшко.

Міністр наголосив, що сьогодні підтримка України міжнародними компаніями та виробниками — це тест на відданість людським цінностям і найкращий спосіб висловити свою соціальну позицію у світі.

Також під час зустрічі делегації обговорили підтримку України в удосконаленні регуляторних процедур виробництва та обігу лікарських засобів.

Читайте також: В Україні обмежують обіг ліків, вироблених у росії та білорусі – ВР ухвалила закон

Крім того, міністр охорони здоров’я запропонував розглянути можливість проведення найближчим часом в Україні масштабного форуму членів федерацій для визначення механізмів допомоги у відновленні медичної системи нашої країни.

Йдеться не просто про відбудову зруйнованих лікарень, а про створення сучасної мережі закладів охорони здоров'я за найкращими міжнародними практиками та впровадження інноваційних підходів до всіх процесів у галузі.

Як повідомлялося, за час війни міжнародні фармацевтичні компанії вже поставили до України як гуманітарну допомогу лікарські засоби на суму понад 60 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-