Загарбники викрали на Херсонщині кримського татарина

Загарбники викрали на Херсонщині кримського татарина

Укрінформ
російські загарбники викрали на Херсонщині представника корінного кримськотатарського народу Руслана Абдурахманова та вивезли його у Крим.

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Фейсбуці Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим.

«Представництво засуджує черговий злочин рф, скоєний у тимчасово непідконтрольних районах Херсонської області щодо незаконного обшуку й викрадення громадянина України, представника корінного кримськотатарського народу Руслана Абдурахманова», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 20 травня загарбники вчергове запровадили фільтраційні заходи у селі Азовське Генічеського району, проводили обшуки та огляди житлових приміщень місцевих мешканців. В ході таких незаконних дій вони затримали й вивезли на територію окупованого Криму Руслана Абдурахманова. За попередньою інформацією, його звинувачують у так званій участі у громадському формуванні «Аскер». На цей час Абдурахманова, ймовірно, утримують в окупаційному СІЗО Сімферополя.

За повідомленням керівника громадського формування «Аскер» Ленура Іслямова, Абдурахманов не був членом організації й не брав участь у громадянській блокаді Криму. Незаконне демонстративне викрадення загарбники здійснили задля залякування місцевого населення, придушення всіх форм цивільного спротиву місцевого населення захопленню територій України військами рф, зазначають у представництві.

Читайте також: Для москви українці і кримські татари були і залишаються ворогами

Представництво інформує українські правоохоронні органи про злочини, що чинить армія рф, зокрема на території тимчасово непідконтрольних районів Херсонської області. До відповідальності має бути притягнуто кожного винного у переслідуваннях цивільного населення України, особливо представників корінного кримськотатарського народу, які були змушені виїхати з тимчасово окупованого Криму після 2014 року задля збереження власних безпеки та життя.

Представництво закликає об’єднати зусилля міжнародної спільноти задля тиску на рф, припинення агресії, політики порушень прав і свобод людини, та задля відновлення територіальної цілісності України.

Представництво продовжує здійснювати моніторинг та фіксацію міжнародних злочинів та грубих порушень прав людини в окупованому Криму, вчинених російською федерацією. Вся інформація передається правоохоронним органам та міжнародним партнерам. Вказані злочини не мають строків давності, тож Україна працює, аби кожен винний поніс за це відповідальність, а кожна жертва була захищена.

Читайте також: В окупованій Євпаторії зник художник, затриманий після облиття фарбами адмінбудівлі

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники викрадають мирних жителів Херсонської області, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО. Міжнародний комітет Червоного Хреста закликають направити представників для надання гуманітарної допомоги незаконно затриманим мирним громадянам у Херсонській області, фіксації місць перебування та якнайшвидшому звільненню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-