Харківське метро: 89 днів роботи в режимі укриття

Харківське метро: 89 днів роботи в режимі укриття

Фотохроніка війни
Укрінформ
У Харкові 24 травня, рівно за три місяці від початку повномасштабного вторгнення рф, відновив роботу метрополітен.

Харківська підземка функціонувала в режимі укриття 89 днів війни. Пропонуємо переглянути, як тисячі містян облаштовували свій прихисток під землею, ставали глядачами і учасниками концертів та майстер-класів, коли нагорі тривали масовані обстріли міста російськими військами.

Читайте також: Розстріляний район: на що росіяни перетворили Північну Салтівку у Харкові

Перші потяги Харківського метрополітену мають інтервал руху пів години, проїзд – безкоштовний. Поїзди курсують усіма трьома лініями, однак з обмеженнями на Салтівській. Там не відновлено роботу на ділянці від ст. м. «Академіка Павлова» до ст. м. «Героїв праці». 

Крім того, станція метро «Держпром» працює тільки як пересадковий вузол, тобто зайти на станцію і вийти з неї не можна, а дозволяється тільки перейти на станцію «Університет» і навпаки. Графік роботи метрополітену для пасажирів – з 7:00 до 19:00.

Читайте також: Життя під землею: як пасажири метро стали співмешканцями

За інформацією агентства, на станції Салтівської лінії «Героїв праці», найближчої до району Північної Салтівки, досі живуть до пів сотні людей і ще стільки ж приходять на ніч. Дехто втратив житло, але не хоче переїздити в запропонований гуртожиток, бо метро – найбезпечніше укриття, дехто боїться повертатися до своєї вцілілої квартири, оскільки район і досі періодично зазнає обстрілів. Керівництво станції переміщує людей у вестибюль, поки закритий для пасажирів метро.

Крім того, харків’яни і надалі можуть використовувати відкриті станції метро як тимчасове укриття під час повітряних тривог.

Як повідомляв Укрінформ, 16 травня у Харкові частково відновили рух автобусів та тролейбусів. На станціях метрополітену на той момент залишалося близько 3-4 тис. осіб – не лише з Харкова, а й із Харківської та інших областей. Їх обіцяли переселити до гуртожитків.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Василь Голосний/Facebook, redpost.com.ua, nakipelo.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-