Рєзніков розповів про результати зустрічі «Рамштайн-2»

Рєзніков розповів про результати зустрічі «Рамштайн-2»

Укрінформ
Віртуальна зустріч Контактної групи щодо України у форматі «Рамштайн» стає коаліцією держав світу, що дедалі зростає.

Це констатував міністр оборони України Олексій Резніков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Рамштайн» стає справжньою коаліцією вільного світу на підтримку України. Тішить, що кількість країн-учасниць збільшується, серед континентів не представлена тільки Антарктида», - написав Резніков.

Читайте також: Кулеба закликав партнерів пришвидшити поставки озброєння та боєприпасів

Він повідомив, що разом з колегами докладно поінформував партнерів про ситуацію на фронті та зміни, які сталися з дня проведення минулої зустрічі.

«Ми констатували прогрес у постачанні 155-мм артилерії та окреслили першочергові потреби українських захисників. Якщо на першій зустрічі ключовими словами були «timing» і «transition», цього разу додалося ще слово «coordination». Ми зосередимо свої зусилля на тому, щоб міжнародна підтримка давала максимальний ефект», - зазначив міністр.

Резніков повідомив, що подякував за допомогу нашій державі багатьом колегам, зокрема великому другу України – міністру оборони Великої Британії Бену Воллесу.

Читайте також: Вдруге після Рамштайна: Пентагон зібрав нову міжнародну зустріч щодо України

«З оптимізмом можу повторити оцінку, яку дав інший великий друг України – міністр Ллойд Остін ІІІ: на зустрічі країни оголосили про нові способи підтримки, які можуть стати game changing у цій війні. Розраховую, що на наступній зустрічі у червні зможу доповісти колегам про результати застосування зброї, про яку йшла мова на зустрічі 23 травня», - зауважив він.

Міністр додав, що серед іншого було отримано підтвердження щодо посилення нашої берегової оборони, зокрема, йдеться про пускові установки і протикорабельні ракети Harpoon. І уточнив, що рішення було знайдено завдяки об’єднанню зусиль декількох країн-партнерів. Також ішлося «про інші приємні сюрпризи, які посилять потужність Української армії і будуть неприємними для ворога», про які буде повідомлено згодом.

Читайте також: Зброя перемоги: гаубиці M777

За словами міністра, він висловив подяку колегам країн, що долучилися до коаліції і надали підтримку Україні.

«Ми сповнені оптимізму, зокрема, через зоряне лідерство США, яке вже втілене в законі про ленд-ліз та масштабах допомоги. Я висловлюю особисту подяку міністру Ллойду Остіну ІІІ за його роботу з підтримки України», - підкреслив Резніков.

Він зазначив, що всі учасники зустрічі висловили непохитну підтримку Україні у війні з Росією і висловили захоплення героїзмом та професіоналізмом наших Збройних Сил, стійкістю всього українського народу.

Як повідомлялося, 23 травня відбулася друга зустріч на рівні глав оборонних відомств понад 40 країн у форматі, започаткованому 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн, започаткованому завдяки лідерству Сполучених Штатів Америки і міністру оборони Ллойду Остіну ІІІ. Україна була представлена на зустрічі міністром оборони Олексієм Резніковим, генерал-лейтенантом Євгеном Мойсюком та заступником начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майором Вадимом Скібіцьким.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-