В Ізюмі знаходяться понад 20 тисяч військових рф, які намагаються наступати на Слов’янськ

В Ізюмі знаходяться понад 20 тисяч військових рф, які намагаються наступати на Слов’янськ

Укрінформ
В Ізюмі розташовані понад 20 тисяч військових рф, які намагаються наступати на Слов’янськ.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради Максим Стрельник, передає Укрінформ.

«Це більш як 25 батальйонно-тактичних груп. Разом із допоміжними військами понад 20 тисяч озброєних ворогів, які постійно намагаються наступати в напрямку міста Слов’янська з метою оточити наші війська в зоні ООС. Але їм це не вдається», - зазначив Стрельник.

Також окупанти понад два місяці не надають гуманітарних коридорів із м. Ізюм на Харківщині для виїзду містян і передачі вантажів із продуктами та ліками.

Читайте також: Сєвєродонецьк, Авдіївка, Лиман: ворог обстрілює всю лінію фронту і вбиває мирних жителів

«Вже понад два місяці російські окупанти відмовляють уряду України, керівництву ОВА, міській владі, різним міжнародним організаціям, волонтерам у наданні будь-яких гуманітарних коридорів для передачі елементарного: їжі, води, ліків у місто. А також евакуації звідти, в першу чергу, дітей, жінок, людей похилого віку, тих, хто потребує медичної допомоги, бо всі медичні заклади були зруйновані окупантами ще на початку їхньої збройної агресії. Тому ситуація дуже складна. В місті відбувається гуманітарна катастрофа», - сказав Стрельник.

Як повідомляв Укрінформ, окупанти заблокували місто Ізюм на початку березня. З 6 березня тривали інтенсивні артилерійські та мінометні обстріли, авіаудари. Вся інфраструктура міста знищена. З 2 квітня місто окуповане. Із 9 травня загарбники перекрили останню дорогу, якою містяни ще мали шанси виїхати з Ізюма.

Читайте також: Будівництво нового житла у Харкові розпочнеться, коли військові підтвердять, що це безпечно - ОП

За даними міської влади, в Ізюмі залишається більш як 15 тис. цивільних мешканців, яких російські окупанти фактично тримають у заручниках, захищаючись ними як живим щитом.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово окупованих територіях.

Фото: Обрії Ізюмщини

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-