російська армія ігнорує Женевські конвенції і порушує правила війни - Міноборони

російська армія ігнорує Женевські конвенції і порушує правила війни - Міноборони

Укрінформ
Українська армія з перших днів бойових дій виконує всі необхідні норми і принципи Женевських конвенцій, а російська федерація навпаки усіляко їх ігнорує, про що свідчать численні факти порушень правил і звичаїв війни російськими загарбниками.

Про це у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час презентації навчального проєкту щодо правил ведення війни українською армією.

«Війна росії проти України показала всьому світу відчутну різницю між Збройними силами України, як армією демократичної держави, і окупаційною ордою російської федерації. Однією з ознак європейських країн є виконання міжнародного гуманітарного права. Українська армія з перших днів бойових дій виконує всі необхідні норми і принципи Женевських конвенцій, а російська федерація навпаки усіляко їх ігнорує, про що свідчать численні і факти порушень правил і звичаїв війни російськими окупантами”, - заявив Мотузяник.

Читайте також: росія застосовує на сході України тактику «випаленої землі» - Міноборони

Він акцентував увагу на тому, що Збройні сили України мають відповідну правову базу, яка враховує всі міжнародні норми.

"Для ЗСУ міжнародне гуманітарне право не є чимось новим. Ще у 2017 році Міноборони затвердило відповідний наказ, яким було введено в дію всі норми і правила міжнародного гуманітарного права. Цей документ містить в повному обсязі вимоги чотирьох основних Женевських конвенцій. Є також відповідна нормативна база у Генеральному штабі. Виконання правил війни всіма військовослужбовцями вимагають і військові статути ЗСУ. Нині ми вчергове хочемо нагадати ці правила і поширити їх серед українських військовослужбовців», - сказав Мотузяник.

Читайте також: Мотузяник: Основна мета ворога – оточити сили ОС і забезпечити сухопутний коридор до Криму

Він також додав, що Міністерство оборони, як учасник цього проєкту, надасть всю необхідну допомогу і підтримку.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-