Сєвєродонецьк повністю під контролем української влади, ЗСУ тримають оборону – Гайдай

Сєвєродонецьк повністю під контролем української влади, ЗСУ тримають оборону – Гайдай

Укрінформ
Сєвєродонецьк на Луганщині повністю під контролем української влади, ЗСУ тримають оборону.

Про це під час телемарафону UAразом повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає кореспондент Укрінформу.

«Сєвєродонецьк повністю під контролем української влади. Збройні сили тримають оборону. Єдине - дуже важко. Ми так розуміємо, що просто всі сили зараз кинули росіяни для того, щоб або захопити Сєвєродонецьк, або взяти в облогу всю частину Луганської області, яка підконтрольна Україні», - сказав очільник області.

Він нагадав, що на Луганському напрямку знаходяться 25 батальйонних груп російської армії, а це кожна - до 500 людей, тобто - не менше 10 тисяч, а також величезна кількість техніки.

Гайдай уточнив, що «боїв безпосередньо в самому місті Сєвєродонецьк нема. Бої на околицях є, тому що іноді вдається досягнути певного успіху на певних напрямках, саме в це селах-сателітах поблизу Сєвєродонецька, але в самому місті боїв немає».

Читайте також: Ворог знову обстріляв хімзавод «Азот», п’ятеро загиблих

За словами керівника ОВА, кількість обстрілів Сєвєродонецька збільшилася в декілька разів, і загарбники можуть зробити певний якийсь прорив, але у нас потужна оборона.

«Десь вони (загарбники – ред.) можуть мати успіх, але хлопці наші дуже мотивовані, вони там тримаються, зброя є. Сьогодні рівно три місяці, як ми тримаємо оборону і сьогодні рівно три місяці вони не можуть пройти навіть невеличку частину Луганської області. Ми будемо її тримати стільки, скільки буде потрібно», - заявив Гайдай.

Читайте також: Ворог йде ва-банк: для захоплення Луганщини – кидає фактично усі сили

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновано багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За інформацією керівника Луганської ОВА, донедавна у регіоні залишалися близько 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-