ЄС має якнайшвидше знизити свою залежність від російських енергоносіїв - Рютте

ЄС має якнайшвидше знизити свою залежність від російських енергоносіїв - Рютте

Укрінформ
Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обговорив з ірландським колегою Міхалом Мартіном співпрацю у галузі офшорної вітроенергетики та зменшення залежності від російських енергоносіїв.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Twitter Рютте.

“Теми, які ми обговорювали, включали співпрацю у галузі офшорної вітроенергетики. Не лише тому, що ми хочемо скоротити викиди парникових газів, а й тому, що в ЄС потрібно якнайшвидше знизити свою залежність від російських енергоносіїв”, - написав він.

Рютте також заявив, що, на його думку, ЄС може досягти консенсусу протягом наступного тижня щодо шостого пакету санкцій, до якого входить поступова відмова від російської нафти та газу.

Читайте також: Європа відмовляється від російських енергоносіїв зі швидкістю світла – міністр ФРН

“Як великі споживачі російської нафти і газу, ми фактично фінансуємо жахливу війну путіна. Нам потрібно припинити це якнайшвидше”, - наголосив Рютте на спільній пресконференції в Дубліні зі своїм ірландським колегою Міхалом Мартіном, передає Reuters.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. російські загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-