Захід не примусить українців погодитися на поступки путіну – Дуда

Захід не примусить українців погодитися на поступки путіну – Дуда

Укрінформ
Західні політики помиляються, якщо думають, що зможуть переконати українців піти на поступки путіну і знову віддати йому частину території України. Україна має відновити свою територіальну цілісність, агресор має заплатити воєнні репарації, а злочинці повинні відповісти за свої злочини.

Про це під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний на 100%, що українці борються всіма силами і продовжать боротися. Там не покладають сподівання на мир, який полягатиме у тому, що Західна Європа змусить українців, щоб вони віддали свою землю путіну, щоб погодилися на його вимоги", – підкреслив Дуда.

Президент РП наголосив, що українці на це не погодяться з багатьох причин.

"Вони не погодяться на це, адже вже пролито ріки крові та росіяни знищують їхню країну. Сама жага помсти і потреба відвоювати своє є настільки потужною, що я не вірю у те, що українці погодяться на мирну угоду, яка полягатиме у тому, що росіяни заберуть чергові квадратні кілометри української землі", – констатував польський лідер.

Він додав, що українці не погодяться на це з політичних причин. Дуда пояснив, якби знайшовся якийсь політик, який на це погодиться, то його політична кар’єра в Україні відразу завершиться.

Читайте також: Мир в Україні буде лише в разі поразки росіїМоравецький

Президент Польщі зазначив, що оборона України є спільним рішенням українців, там ніхто не має іншої думки з цього приводу.

"Тому, якщо хтось із західних політиків думає, що змусить сьогодні українців поступитися путіну, як недавно про це говорив Берлусконі (експрем'єр Італії – ред.), то він глибоко помиляється", – констатував Дуда.

Президент Польщі підкреслив, що він на 100% підтримуватиме Україну, оскільки не можна, в черговий раз, безкарно порушувати норми міжнародного права, а світу на це не реагувати.

"Я не погоджуватимуся з тим, що росія безкарно вбиватиме людей, а світ вдаватиме, що цього не помічає; щоб стосовно росії не було прийнято жодних рішень; щоб росія не заплатила воєнні репарації за втрати, завдані Україні; щоб не змусити її профінансувати відбудову України", – підкреслив Дуда.

Він закликав західну аудиторію не вірити російській пропаганді про "нацистів в Україні", назвавши це "повною нісенітницею". Президент Польщі додав, що кремль здійснив збройну агресію проти України виключно через "імперські амбіції росії".

Читайте також: Війна проти України стане стратегічною поразкою для путінафон дер Ляєн у Давосі

"Ця війна має завершитися тим, що росія віддасть Україні захоплені території, заплатить контрибуцію, а злочинців буде покарано", – наголосив Дуда.

Він закликав усіх підтримувати Україну, оскільки на її боці правда і сьогодні вона потребує всебічної військової, політичної та гуманітарної підтримки, а також створення фондів, які дозволять країні відбудуватися і повернутися до нормального життя.

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня відбувається Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

З 24 лютого триває широкомасштабна війна рф проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-