Кулеба закликає всі держави не купувати зерно, яке росія краде в Україні

Кулеба закликає всі держави не купувати зерно, яке росія краде в Україні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав усі держави відмовлятися від пропозицій росії купити вкрадене в Україні зерно.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії написав у Твіттері.

«Російські злодії крадуть українське зерно, вантажать його на кораблі, проходять через Босфор і намагаються продати його за кордон. Я закликаю всі держави бути пильними і відмовлятися від будь-яких подібних пропозицій. Не купуйте вкрадене. Не ставайте співучасниками російських злочинів. Крадіжка ніколи нікому не приносила удачі», - застеріг Кулеба.

Читайте також: Крадіжку видно з космосу: росія вантажить українське зерно на кораблі в Криму

Як повідомлялося, 12 травня комісар ЄС з питань транспорту Адіна Велян представила у Брюсселі план дій, спрямований на допомогу українському продовольчому експорту під назвою «Шляхи солідарності». У рамках цього проєкту 20 млн тонн зерна будуть відправлені з України з використанням інфраструктури ЄС менш як за три місяці.

Читайте також: рф заблокувала в українських портах понад 20 мільйонів тонн зерна – Зеленський

Раніше МЗС України попередило країн-споживачів, що партії зерна, які продає рф, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте в результаті мародерських дій російських загарбників. Крадіжку росією українського зерна підтверджують як численні свідчення українських аграріїв, так і документальні докази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-