У Чернігові навчальний рік продовжили до 24 червня

У Чернігові навчальний рік продовжили до 24 червня

Укрінформ
У Чернігові навчальний рік продовжили до 24 червня, оскільки через широкомасштабне вторгнення російської армії на територію області освітній процес був призупинений.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міської ради, передає Укрінформ.

"Усі заклади загальної середньої освіти міста Чернігова педагогічними радами прийняли рішення про продовження навчального року до 24 червня. Навчальний процес у всіх закладах освіти відбувається дистанційно. Серед нововведень — скасовано ДПА, а також на загальнонаціональному рівні є зміни щодо зовнішнього незалежного оцінювання", - сказала заступниця начальника Управління освіти Чернігівської міської ради Олена Горна. .

Директорка школи №7 Наталія Колотило на прикладі свого навчального закладу розповіла, що документи про освіту учні та учениці 5-11 класів зможуть отримати 29 червня. Відповідно до наказу Міносвіти випускник зможе як особисто прийти і забрати їх, так і один з його батьків, інший законний представник або особа за довіреністю, посвідченою нотаріально.

Читайте також: У школах Житомира не вивчатимуть російську мовумер

"На сьогоднішній день школа працює в онлайн-режимі — дистанційно. В школі працює платформа Google Classroom, відповідно всі учні, які мають інтернет, найменшу змогу і бажання навчатися, всі навчаються. Діти, які перебувають за кордоном, також можуть долучитися до навчання в школі. Ті учні та учениці, які навчаються в інших школах країни та світу, там і завершать навчальний рік", - каже Наталія Колотило.

В умовах воєнного стану всі урочистості з нагоди закінчення навчального року у Чернігові скасували.

Як повідомляв Укрінформ, на Чернігівщині росіяни зруйнували 8 лікарень та 37 пошкодили і завдали збитків у понад 2 мільярди гривень. Понад місяць область перебувала в окупації.

Читайте також: Сільська школа на Київщині отримала інтернет від Starlink

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-