рф встановлює на свої військові кораблі комплектуючі від побутової техніки з Китаю - розвідка

рф встановлює на свої військові кораблі комплектуючі від побутової техніки з Китаю - розвідка

Укрінформ
​На деяких бойових кораблях росії через міжнародні санкції замість оригінальних блоків встановили агрегати від побутової техніки китайського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Запроваджені проти країни-окупанта міжнародні санкції не дозволяють повноцінно обслуговувати та ремонтувати навігаційне обладнання і дизельне устаткування бойових кораблів флотилії", - ідеться у повідомленні.

За даними ГУР, "щоб забезпечити плавучість на деяких кораблях, у тому числі носіях крилатих ракет, замість оригінальних блоків було встановлено агрегати від побутової техніки китайського виробництва, які придбали за завищеною в кілька разів ціною. Тепер кожен вихід в море обізнані з “імпортозаміщенням” окупанти сприймають як квиток в один кінець. Адже він може стати для них останнім та ще й призвести до екологічної катастрофи у регіоні".

Читайте також: У Чорному морі напоготові до ракетних ударів - чотири кораблі рф

"Командування Каспійської флотилії, побоюючись перевірок та звинувачень у розкраданні виділених на закупівлю запасних частин коштів, віддало розпорядження всіляко приховувати факти небоєздатності корабельного складу. Винних у витоці цієї інформації погрожують звинуватити у державній зраді та засудити до 15 років ув’язнення", - поінформували у ГУР.

Розвідники зазначають, що "моряки 106 бригади надводних кораблів Каспійської флотилії Південного військового округу рф, які у складі морського угруповання беруть участь у війні проти України, відмовляються виконувати бойові завдання через аварійний стан кораблів. Окупанти вирішили таємно написати колективні листи путіну та шойгу, в яких розкрити всі фінансові махінації командування".

Читайте також: Українські моряки підбили російський корабель «Всеволод Бобров»

ГУР оприлюднило список військовослужбовців 106 бригади надводних кораблів (в/ч 40153 місто Каспійськ) та нагадало, що усі воєнні злочинці будуть викриті та за злочини проти мирного населення України притягнуті до відповідальності.

Як повідомляв Укрінформ, під впливом міжнародних санкцій економіка росії продовжує стабільно руйнуватися. Бравурні заяви керівництва кремля про фінансове зростання рф, покращення добробуту росіян і “все йде за планом” протирічать прогнозам міністерства економіки рф. Урядовці оцінили спад економіки до кінця 2022 року на рівні 8,8%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-