Місто Южноукраїнськ хоче перейменуватися на Південноукраїнськ

Місто Южноукраїнськ хоче перейменуватися на Південноукраїнськ

Укрінформ
На Миколаївщині перейменують 14 назв вулиць населених пунктів Южноукраїнської міської територіальної громади та місто Южноукраїнськ.

Про це йдеться на сайті міської ради передає Укрінформ.

«За результатами обговорення комісії з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів тощо на території Южноукраїнської міської територіальної громад одноголосно вирішено необхідність перейменування міста Южноукраїнська. Адже відповідно до вимог Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» назва міста не відповідає нормам правопису та стандартам державної мови», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідно до листа Інституту української мови Національної академії наук України, нормативна форма власної назви міста Южноукраїнськ є Південноукраїнськ.

Крім того, комісія вирішила перейменувати 14 вулиць громади, а також визначили 7 вулиць, які потребують більш детального вивчення щодо їх перейменування.

Зокрема, в підлягають перейменуванню вулиці Дружби Народів, Маяковського, Пугачова, Маяковського, Лермонтова, Поспєлова та низка інших.

Читайте також: Президент радить при перейменуванні вулиць звернутися до історій українських Праведників

Зазначається, що після перейменування вулиць та зміни назви міста Южноукраїнська мешканці територіальної громади не матимуть жодних фінансових витрат, адже замінювати документи на майно чи землю, а також оновлювати прописку не потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня Міністерство культури та інформаційної політики та Український інститут національної пам'яті дали роз’яснення щодо знесення пам’ятників і перейменування назв, пов’язаних з історією й культурою росії та СРСР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-