При розборі завалів багатоповерхівки у Маріуполі знайшли близько 200 тіл

При розборі завалів багатоповерхівки у Маріуполі знайшли близько 200 тіл

Фото
Укрінформ
У Маріуполі під час розбору завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по проспекту Миру в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих.

Про це повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«При розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі знайшли біля 200 тіл загиблих під завалами з високим ступенем розкладання», – написав Андрющенко.

За його словами, через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих МЧС росії залишило місце робіт. Тіла загиблих залишились на місці, через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі.

Читайте також: Загарбники не залишають спроб вивезти з Маріуполя металопрокат морем

Андрющенко також повідомив, що через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої «Державної корпорації «Ритуал» з окупованого Донецька процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинено.

«Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг», вдавши, що тіло загиблого тільки знайдено. Або погодитись на запис відео, де заявник скаже, що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів (на фото)», – заявив радник мера.

Він підкреслив, що місто Маріуполь, на жаль, перетворилось на суцільне кладовище.

Читайте також: Із Маріуполя до фільтраційного табору за добу вивезли 30 дітей і понад 220 дорослих

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних мешканців, блокували гуманітарну допомогу.

Місто практично зруйновано – і житлові будинки, і об’єкти інфраструктури, і школи, і лікарні, і підприємства. Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання.

Міський голова Маріуполя заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тис. мирних жителів.

Колаборанта рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та роблять картинку «відновлення життя міста».

Фото: Петро Андрющенко, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-