Ініціатива Макрона не є альтернативою вступу України в Євросоюз - МЗС Франції

Ініціатива Макрона не є альтернативою вступу України в Євросоюз - МЗС Франції

Укрінформ
У зовнішньополітичному відомстві Франції пояснили свою позицію щодо заяв, які стосуються приєднання України до Європейського Союзу.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Франції.

“Ми вітаємо заявку України на членство в ЄС. Вона розглядається Європейською комісією і буде обговорюватися на рівні глав держав і урядів у Європейській раді у червні”, - йдеться у повідомленні.

Як заявив 9 травня президент Франції, а також 22 травня - представник міністра з питань Європи, Україна є частиною європейської родини, нагадують в МЗС.

“Проєкт європейської політичної спільноти, сформульований президентом Республіки, не є ні альтернативою членству, ні альтернативою процесу членства. Навпаки, він має на меті якнайшвидше зміцнити відносини з усіма сусідніми з нами європейськими країнами, а тим, хто є кандидатами, - посилити нашу підтримку в усіх сферах з метою їх приєднання”, - зазначено у повідомленні.

Читайте також: Зеленський обговорив із Макроном заявку України в кандидати до ЄС

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Франції Еммануель Макрон заявив про ініціативу створити нову “європейську політичну спільноту“, щоб країни, які не є формальними членами ЄС, могли долучитися до нового простору в Європі. Йшлося в тому числі про Україну.

22 травня французький міністр у європейських справах Клеман Бон заявив, що процес вступу України до Євросоюзу може тривати 15 чи 20 років. Він також висловив думку, що Києву слід увійти до запропонованої президентом Еммануелем Макроном європейської політичної спільноти.

Читайте також: Ініціатива «Європейського політичного співтовариства» є не альтернативою членства в ЄС - Макрон

23 травня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у позиції Франції стосовно України “зради“ немає, між країнами ведеться активна дискусія з приводу того, яким буде шлях України до ЄС і скільки часу це забере.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-