До Канади чартером прилетіли понад 300 українських біженців

До Канади чартером прилетіли понад 300 українських біженців

Фото
Укрінформ
У столиці канадської провінції Манітоба, місті Вінніпег, приземлився зафрахтований урядом країни чартерний рейс із українськими біженцями.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосив міністр імміграції Канади Шон Фрейзер.

“Вінніпег має горду історію прийому українців, тому ми знаємо, що ці 328 новоприбулих будуть тепло прийняті своїми новими громадами. Ми продовжимо допомагати тим, хто тікає від путінської війни, до й після того, як вони прибувають до Канади, й робитимемо усе можливе, аби вони почувалися як вдома”, - сказав Фрейзер.

Біженців в аеропорту особисто зустрічала віцепрем’єр-міністр Канади Христя Фріланд, а також мер Вінніпега і прем’єр-міністр Манітоби. Пасажирам також усіляко допомагали десятки волонтерів.

Літак прибув з Варшави, звідки безплатно забрав українців, охочих потрапити до Манітоби. Протягом найближчих двох тижнів з Польщі до Канади прибудуть іще два чартерні рейси: до Монреаля та Галіфакса. На борту кожного перебуватиме близько 300 людей.

Читайте також: Канада організує три чартерні рейси з Польщі для українських біженців

Нагадаємо: у середині березня Канада оголосила про відкриття тимчасової міграційної програми для українських шукачів притулку, яка дає змогу три роки жити й працювати у Канаді. Українці також можуть претендувати на безплатне проживання протягом перших двох тижнів по прильоту та на матеріальну допомогу.

Фото надані міністерством імміграції, громадянства і біженців Канади

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-