Депутат назвав чотири країни ЄС, які найменше підтримують Україну у війні проти рф

Депутат назвав чотири країни ЄС, які найменше підтримують Україну у війні проти рф

Укрінформ
Найменшу підтримку України у повномасштабній війні з російською федерацією, зокрема на парламентському рівні, демонструють Угорщина, Франція, Німеччина та Австрія.

Про це голова Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко розповів в інтерв’ю Укрінформу.

"Ми на початку війни намагалися досягнути закриття неба над Україною, тому що ситуація була жахливою, трагічною, росіяни свідомо знищували цивільне населення. Ми намагалися домовитися, передусім із країнами НАТО, про встановлення такої No Fly Zone. У цьому питанні з німцями було складно. Їхня реакція була неоднозначною. Вони ввічливо слухали, висловлювали солідарність, але надавати важку зброю не погоджувалися. Було дуже складно з ними спілкуватися. На якомусь етапі я був розчарований їхньою позицією", – сказав Мережко.

Читайте також: Створення міжнародного трибуналу для рф може тривати не менш як рік – депутат

Водночас політик додав, що наразі відносини з німцями стали кращими, але іноді виникають деякі нюанси.

За його словами, дуже складна комунікація з Угорщиною. "Якщо чесно, я шокований поведінкою угорців. Не розумію, як країна, яка на своєму досвіді пережила революцію в 1956 році, може руйнувати трансатлантичну солідарність, європейську солідарність", – сказав він.

Окрім цього, Мережко поінформував, що не вдалося побудувати міцні контакти з Францією. Народний депутат підкреслив, що французи від початку війни, з одного боку, яскраво заявляли про солідарність з Україною, а з іншого, не надавали необхідної воєнної допомоги.

Також політик констатував, що проблематично триває спілкування з австрійськими колегами, оскільки Австрія – нейтральна країна, що встановлено державною угодою 1955 року.

Читайте також: путін не наважився б на повномасштабне вторгнення, якби Україна була в ЄС – Мережко

Водночас він зауважив, що серед держав, які найбільше допомагають Україні, Польща, країни Балтії та Велика Британія.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет. На тимчасово захоплених територіях росіяни влаштували терор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-