Європа і світ мають залишатися об’єднаними, щоб зупинити путіна – Мецола

Європа і світ мають залишатися об’єднаними, щоб зупинити путіна – Мецола

Укрінформ
Міжнародне співтовариство має залишатися твердим і об’єднаним у спільних діях, щоб зупинити агресію путіна та пов’язані з нею загрози.

Про це під час виступу в Кнесеті Ізраїлю сказала президент Європарламенту Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на мультимедійний портал ЄС.

«путін знову повернув війну до Європи. Його агресія проти незалежної України вразила весь світ. путін погрожує світу ядерною зброєю. Ми маємо діяти разом та зробити все можливе, щоб запобігти використанню росією цієї зброї, що могло б призвести лише до більшої кількості смертей та непоправних руйнувань», - наголосила президент Європарламенту.

Вона зауважила, що війна росії проти України не є локальною або регіональною. Наслідки того, що сталося в Україні, відчуваються також і в Ізраїлі. З початку війни більше 6 мільйонів українців були вимушені залишити свою країну, з них близько 27 тисяч знайшли безпечний притулок в Ізраїлі.

«росія загрожує продовольчій безпеці світу. Вона знищує поля, блокує транспортні шляхи, провокує штучну нестачу продовольства. Продовольча небезпека несе нестабільність, хаос, вона примушує людей залишати свої домівки та країни. Це може підірвати чутливий баланс далеко від справжнього джерела загрози. Саме тому міжнародне співтовариство має залишатися твердим та об’єднаним, щоб санкції проти росії були ефективними та не мали слабких місць, щоб їх оминати», - підкреслила Мецола.

Вона нагадала, що головною метою усього європейського проєкту, як і головною метою Ізраїлю, є мир, демократія і свобода. Саме тому ті, хто орієнтуються на насильство, ніколи не досягнуть своїх цілей.

«Тероризм ніколи не може бути виправданим, за жодних умов», - додала європейський політик.

Читайте також: Радник Байдена запевнив, що росії не вдасться зірвати постачання зброї до України

24 лютого росія розпочала війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово захоплених територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили щиру солідарність із Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, запровадили п’ять пакетів секторальних та індивідуальних санкцій проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-