Китай пильно стежить за російсько-українською війною та реакцією світу - Климпуш-Цинцадзе

Китай пильно стежить за російсько-українською війною та реакцією світу - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Розвиток російсько-української війни та реакція світу стануть важливими для подальших планів Китаю та інших потенційних агресорів.

Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Китай й інші потенційні агресори пильно стежать за ситуацією в Україні. Вони дивляться, чи світ дозволить путіну перемогти у війні проти України. І тоді вони зроблять висновки щодо власних планів», - сказала вона.

За її словами, можливо, Китай зараз є більше старшим партнером у тандемі між росією та Китаєм, але водночас саме росія зараз є найбільш злою рушійною силою. І применшувати її роль теж не варто.

У свою чергу, науковий співробітник Asia Research Institute Кішор Махбубані зазначив, що нова холодна війна буде не між США і росією, а між США і Китаєм, бо саме США і Китай ведуть економічне, політичне та ідеологічне протистояння.

Водночас президент Eurasia Group Аян Бреммер іншої думки. Під час дискусії він зазначив, що нова холодна війна між США і Китаєм малоймовірна.

«Американці хочуть купувати китайські товари. А китайські туристи люблять подорожувати до США. Країни надто пов’язані. Звісно, що вони не довіряють одна одній і тому говорять про холодну війну між Китаєм США. Однак я в це не вірю», - зазначив він.

Читайте також: росія може стати васалом Китаю – експерт

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі з 22 по 26 травня відбувається Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-