У Відні учні католицької школи влаштували забіг на підтримку України

У Відні учні католицької школи влаштували забіг на підтримку України

Укрінформ
Близько 150 учнів Віденської католицької школи у Штреберсдорфі (De la Salle Schule Strebersdorf) влаштували благодійний забіг на підтримку України.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

Захід під назвою "Забіг на підтримку України" організований під егідою приватних спонсорів (бабусі, дідусі та батьки учнів), які заохочували бігунів грошовою пожертвою за кожне пройдене 500-метрове коло.

За словами організаторів, учні поставили перед собою метою пробігти разом за одну годину відстань від Штреберсдорфа до Маріуполя – загалом 2022 км. За кожне пройдене коло кожен із близько 150 учасників отримував наклейку на руку, яку потім можна було конвертувати у гроші. Спільними зусиллями "дорогу до Маріуполя" було подолано.

Читайте також: У Відні відбулася виставка українських вишиванок

Під час забігу учні мали з собою різні знаки солідарності з Україною – намальований на обличчі український прапор, синьо-жовту форму, шпильки чи ж банти у волоссі кольору прапора України.

У результаті годинної пробіжки вдалося зібрати 1742 євро, які пізніше було переведено у якості адресної допомоги в Бургенланд українським дітям, які прибули туди, рятуючись від війни.

Віденські школярі також написали лист в Україну зі словами підтримки насамперед усіх дітей, школярів та студентів. На конверт з листом, під яким підписалися усі учасники забігу, було наклеєно спеціальні австрійські марки, присвячені Україні.

Нагадаємо, українці Відня провели вишиванкову ходу центром міста з метою відзначення Дня вишиванки, а також щоб привернути увагу до триваючої російської агресії.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото надані організаторами 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-