Спільний благодійний аукціон «Укравтодору» та «Prozorro.Продажі»

Спільний благодійний аукціон «Укравтодору» та «Prozorro.Продажі»

Укрінформ
24 травня, 15:30  -  брифінг на тему: «Спільний благодійний аукціон «Укравтодору» та «Prozorro.Продажі».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Івко - перший заступник голови «Укравтодору».

Теми до обговорення: 

Благодійний аукціон «Укравтодору» та «Prozorro.Продажі».

Допомога європейських дорожніх організацій у відновленні дорожньої інфраструктури. Запуск вантажного транспорту трасою М – 06.  

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та  в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за півгодини до заходу.  

Акредитація представників ЗМІ:  ukraine.media.centre.kyiv@gmail.com

Акредитація триватиме до 15:00 24 травня, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV 

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

Дорожній знак про напрямок «за російським кораблем» виставили на благодійний аукціон

Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) виставило на благодійний аукціон на платформі Prozorro.Продажі усім відомий дорожній знак, що зʼявився з початком війни, який вказував загарбникам напрямок за російським кораблем.

Про це розповів перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ «Спільний благодійний аукціон Укравтодору та Prozorro.Продажі».

«Сьогодні ми відкрили перший благодійний аукціон Укравтодору на платформі Prozorro.Продажі, на який виставили свій ексклюзивний лот - усім відомий дорожній знак, що зʼявився з початком війни, який вказував рашистам напрямок за російським кораблем. Цей знак стояв в Сумській області і був розстріляний загарбниками. Початкова ціна лоту становить 50 тис. гривень. Усі виручені кошти надійдуть на спецрахунок Національного банку для потреб ЗСУ. Аукціон триватиме до 3 червня», - розповів подробиці Івко.

За його словами, сьогоні за узгодженням із Генштабом ЗСУ Укравтодор поступово відновлює вказівні дорожні знаки з назвами сіл та містечок у звільнених населених пунктах України.

Після початку війни Укравтодор дав вказівку місцевим владам та балансоутримувачам доріг зафарбувати ці знаки для дезорієнтації ворога.

Також Івко розповів, що з початку війни в Україні було зруйновано більше 300 штучних споруд: мостів, шляхопроводв. На сьогодні 36 мостів тимчасово відновлено - в Києві, Харкові, Ірпені, Бучі, Чернігові, Сумах та інших містах.

Укравтодор розчистив вже 760 км із 24 тис. км зруйнованих та зайнятих спаленою ворожою технікою доріг.

За словами Івка, нещодавно українські дорожники побували в Будапешті на зустрічі Асоціації європейських адміністрацій та управлінь дорогами, до якої Укравтодор планує найближчим часом долучитися.

«Також ми ініціювали створення робочої групи в рамках асоціації дорожників та обговорили координацію зусиль по відновленню українських доріг з фаховою допомогою євопейських спеціалістів. Домовилися про надання кількох понтонних мостів для облашування тимчасових переправ на місці зруйнованих мостів. При цьому кошти від партнерів в основному надходять на грантовій основі, в кредит ми поки у них не беремо», - зазначив перший заступник голови Укравтодору .

Як повідомлялося, в Україні тривають активні відновлювальні роботи на автомобільних шляхах, зруйнованих вторгненням росії; частина доріг і переправ уже відкриті для руху. На всіх звільнених територіях, на дорогах та в населених пунктах дорожники працюють лише після ретельного розмінування.

 Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-